Filosofie

Optimale begeleiding

Fair Deal Sportsmanagement, kortweg FDS, wil dat sporters zich volledig kunnen concentreren op hun sportieve prestaties. Daarom geven wij als begeleiders van topsporters iedere sporter - topper of aanstormend talent - de persoonlijke aandacht die hij of zij verdient. Niet alleen op sportief vlak begeleiden we je, maar ook op zakelijk gebied. FDS beschikt namelijk over een team van deskundigen op juridisch, fiscaal en financieel gebied, dat je ter zijde kan staan. Met dit unieke totaalpakket van FDS haal je dus in alle opzichten het optimale uit je carrière. Door de jarenlange ervaring van FDS in de begeleiding van topsporters weten wij als zaakwaarnemer / spelersmakelaar precies wat elk individu nodig heeft om op topniveau te kunnen presteren.

Een eerlijke zaak

FDS is een stichting en werkt dus zonder winstoogmerk. Overeenkomstig de statuten worden eventuele exploitatieoverschotten ter beschikking gesteld aan goede doelen in de (prof)sport. Zo doe je als voetballer dus wat terug voor de sport waar je veel aan hebt te danken. Bovendien werkt FDS met transparante tarieven. Dit is een bewuste keuze, omdat we jou als voetballer zo objectief mogelijk willen adviseren. En dat kan alleen als we geen belangen bij jouw keuzes hebben. Het is namelijk jouw carrière en jij moet daarom de beslissingen nemen. Natuurlijk zullen wij als zaakwaarnemer / spelersmakelaar samen met jou de voor- en nadelen van iedere mogelijkheid op een rijtje zetten. Maar uiteindelijk bepaal jij. En als jij je goed voelt bij een keuze, dan staan wij er ook voor 100% achter. Zo hoort het, vinden wij.

Talent

Ook op jonge leeftijd kun je geconfronteerd worden met keuzes die in het belang van je carrière moeten worden gemaakt. Je kunt in dit verband denken aan bijvoorbeeld keuzes als:

  • Maak ik een transfer en stap ik wel of niet over van mijn huidige club naar een andere club?;
  • Wat zijn de mogelijkheden als het vele trainen en spelen moeilijk te combineren is met school?;
  • Blijf ik thuis wonen of is het beter voor mijn opleiding en sportieve carrière om te verhuizen naar bijvoorbeeld een Talent Centrum?

Allemaal keuzes waarbij jij en uiteraard jouw ouders wel wat hulp kunnen gebruiken van onze spelersbegeleiders. Er komt op zulke momenten immers het nodige op jullie af, zodat het moeilijk kan zijn het overzicht te bewaren en/of realiteit en mooie beloftes van elkaar te onderscheiden. Het is voor jullie immers allemaal nieuw. Dit, terwijl de keuzes die je op dat moment maakt niet alleen van grote invloed kunnen zijn op jouw verdere carrière, maar ook op jouw verdere leven. Je kunt samen met je ouders bij ons terecht als je 16 jaar of ouder bent.

Licentie / Intermediair

Kwaliteit staat bij FDS voorop.

Voor de arbeidsbemiddeling en/of  contractonderhandelingen van voetballers was FDS tot 1 april 2015 in  het bezit van een door de KNVB uitgegeven spelersmakelaarslicentie. Als gevolg van een besluit van de FIFA is het licentiesysteem voor spelersmakelaars wereldwijd afgeschaft met ingang van 1 april 2015. Per die datum wordt een zaakwaarnemer of spelersmakelaar voortaan aangeduid als intermediair. Iedereen kan zich met ingang van 1 april 2015 als intermediair bij de KNVB registreren. Niet meer vereist is dat spelersmakelaars eerst slagen voor het verplichte examen om als intermediair te kunnen optreden.

Om een onderscheid te kunnen maken tussen goede en slechte intermediairs, is de KNVB voornemens een kwaliteitskeurmerk in te voeren, die aan kundige intermediairs toegekend kan worden. Na de invoering daarvan zal FDS uiteraard het keurmerk verkrijgen.

Kort gezegd, FDS voldoet aan alle door de KNVB en FIFA gestelde voorwaarden om  wereldwijd aan arbeidsbemiddeling in het professionele voetbal te mogen doen. In  dat kader houden zowel de KNVB als de FIFA toezicht op de werkzaamheden van FDS.

Voor vragen over het voorgaande kun je contact met ons opnemen.