Aanvaller Eljero Elia debuteert in selectie Oranje

FDS'er Eljero Elia is door bondscoach Bert van Marwijk voor het eerst opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland (uit) en Noorwegen (thuis). Het is de beloning voor de 22-jarige linkerspits van FC Twente na een goed seizoen. Onlangs werd hij ook al verkozen tot talent van het jaar en won de Bronzen schoen. Elia maakte negen competitietreffers voor Twente. De aanvaller maakt voor het eerst deel uit van de selectie van het 'grote' Oranje.
De speler van FC Twente droeg wel eerder het Oranjeshirt bij Nederland B (3 caps- 2 goals), het Olympisch elftal (1 cap), Jong Oranje (7 caps - 1 goal), de Beloften (11 caps - 2 goals), Onder 20 (1 cap), Onder 19 (10 caps - 5 goals) en Onder 17 (1 cap).

Eljero Elia was blij verrast toen bondscoach Bert van Marwijk zijn selectie voor de WK-kwalificatieduels met IJsland en Noorwegen bekend maakte. "Ik had er geen moment op gerekend", aldus de trotse Elia.
Van Marwijk bracht het voor Elia geweldige nieuws vrijdag voor aanvang van de lunch in Hoenderloo, waar Oranje zich voorbereidt op de wedstrijden die komen gaan. "De bondscoach wenste ons smakelijk eten, maar wilde nog even de selectie bekendmaken aan de spelers. Opeens was het: Eljero, gefeliciteerd. Je zit erbij. Ik wist niet wat ik hoorde." Nederland speelt op zaterdag6 juni eerst in IJsland. In dat duel volstaat een overwinning voor directe kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika (2010). De thuiswedstrijd tegen Noorwegen staat voor woensdag 10 juni in de Kuip in Rotterdam op het programma. Oranje is na vijf duels in groep 9 nog zonder puntverlies. Bij een nieuwe zege heeft het Nederlands elftal als enige Europees land in de huidige kwalificatiereeks acht keer achter elkaar gewonnen.
terug naar overzicht