Basisplaats voor John Verhoek bij Stade Rennes

Basisplaats voor John Verhoek bij Stade Rennes

John Verhoek verliet twee maanden geleden FC Den Bosch voor de Franse topclub Stade Rennes. Voor velen was de overstap enigszins verrassend, maar de Nederlander maakte bewust deze stap om zich verder te ontwikkelen in een grotere competitie.

Nadat John Verhoek in de vorige wedstrijd tegen Olympique Lyon een belangrijke rol speelde met zijn assist op de gelijkmaker vlak voor tijd, was er voor de spits afgelopen zaterdag een basisplaats in de wedstrijd tegen Auxerre. Verhoek kon terugkijken op een prima wedstrijd. "Ik heb keihard gewerkt en voor iedere meter gestreden. Na afloop kreeg complimenten van de staf en medespelers. Vlak voor de aftrap keek ik om me heen naar het stadion en de entourage en wist toen dat ik het hier allemaal voor heb gedaan", aldus Verhoek.

Verhoek is tevreden over het leven in Frankrijk en heeft het geweldig naar zijn zin in Rennes. "Het is een grote stap van de eerste divisie in Nederland naar de hoogste afdeling in Frankrijk. Ik kwam hier om als speler te groeien en daar werk ik hard voor. De vorderingen die ik maak zijn groter dan ik vooraf had gedacht. In alle opzichten is dit een geweldige club waar men dagelijks bezig is om mij als spits beter te maken, maar het is geweldig hier", aldus de 22-jarige aanvaller.

Over zijn belangrijke rol in de vorige wedstrijd tegen Olympique Lyon is Verhoek zeer te spreken. "Ik begon goed tegen Olympique Lyon. Van dit duel kreeg ik veel zelfvertrouwen. Mijn sterkste punt is mijn duelkracht. Ik vecht voor iedere meter grond", aldus de ex-speler van onder meer FC Dordrecht en FC Den Bosch.
De nieuwe aanwinst van Stade Rennes wil de Franse taal zo snel mogelijk onder de knie krijgen, zodat het communiceren beter gaat en hij snel integreert. "Het is moeilijk, maar het komt er aan. Ik wil snel integreren. Ik wil dat men het de moeite waard vindt dat ik hier speel", besluit Verhoek.

terug naar overzicht