BV Veendam legt Rico Wolven van SC Heerenveen vast

BV Veendam legt Rico Wolven van SC Heerenveen vast

FDS'er Rico Wolven speelt komend seizoen bij BV Veendam. De 21-jarige verdediger, die in 2001 bij de jeugdopleiding van sc Heerenveen kwam, speelt dit seizoen voor het belofteteam van SC Heerenveen en zat regelmatig op de bank bij het eerste elftal van SC Heerenveen,

De linksbenige Wolven, aanvoerder van de beloftes, tekent in Veendam een contract voor twee seizoenen. Wolven had nog een doorlopend contract bij sc Heerenveen, maar BV Veendam bereikte een akkoord over de voormalig speler van Oranje -19.

Trainer Joop Gall is zeer te spreken over zijn versterking. "Hij is een vaste waarde in de beloften van sc Heerenveen, waarvan hij ook aanvoerder is. Het is een speler die het niveau van de beloften duidelijk is ontstegen, zit ook geregeld op de bank bij het eerste elftal, maar bij sc Heerenveen heeft hij erg veel concurrentie. Dit type spelers wordt op een gegeven moment ongeduldig. Ze willen spelen om zich te ontwikkelen. Wolven is kopsterk, heeft een goede pass en afstandschot en is in staat om als verdediger door te schuiven naar het middenveld. En bovendien, het is een linkspoot. Spelers met een sterk linkerbeen en een goede opleiding zijn tegenwoordig amper te vinden. Gelukkig hebben wij er eentje gevonden".

terug naar overzicht