Drie FDS-ers landskampioen Beloften Eredivisie

Drie FDS-ers landskampioen Beloften Eredivisie

FDS'er Joey Pelupessy, Jurjan Mannes en Cas Peters zijn gisterenavond met Jong FC Twente voor maar liefst 15.000 toeschouwers landskampioen van de beloften Eredivisie geworden. De 2-1 overwinning tegen FC Groningen was voldoende om achtervolgers Ajax en AZ op een onoverbrugbare achterstand te zetten.

Na de prachtige 1-0 van Jurjan Mannes, kwam FC Groningen snel terug in de wedstrijd via Tim Keuntjes. FDS-keeper Renze Fij van FC Groningen en hield vervolgens lange tijd zijn doel schoon maar moest uiteindelijk buigen voor de penalty van Chris David.
Na het laatste fluitsignaal barste het feest los en bleef het nog lang onrustig in de Grolsch Veste. “Vooraf was er toch wel sprake van een gezonde spanning, zeker ook omdat het voor ons de eerste keer was dat we in De Grolsch Veste speelden’, blikt Joey Pelupessy, die als A-junior dit seizoen meespeelde in Jong FC Twente, terug. ‘De sfeer in het stadion was fantastisch.”

Het kampioenschap is de kroon op het seizoen dat ook voor FDS'er Jurjan Mannes heel speciaal was: “ In de voorbereiding van het seizoen hebben we onze doelstelling uitgesproken en dat was kampioen worden. Wat voor mij dit seizoen heel bijzonder was, was de manier waarop we gewerkt hebben en dicht bij de doelstelling zijn gebleven met het fantastische slot van vandaag als kers op de taart. Dat ik ook nog kon scoren was extra bijzonder, omdat ik dit seizoen nog geen doelpunt gemaakt had. Ook scoren tegen Groningen-doelman Renze Fij was speciaal. Ik heb in de jeugd bij FC Twente jarenlang met hem samengespeeld en we hebben nog regelmatig contact. Ook voor deze wedstrijd. Ik vertelde hem dat wij zouden gaan scoren. Hij antwoordde dat zijn ploeg dat ook zou doen. Dat is goed zei ik, zolang wij er maar een meer maken en dat is gelukt ”

Na afloop van het duel tussen Jong FC Twente en Jong FC Groningen was er de ontlading, omdat dus het grote doel, het kampioenschap, was behaald. Een andere FDS'er, Cas Peters, was ook vandaag als A-junior wederom belangrijk voor Jong FC Twente. “Het was fantastisch om deze wedstrijd te mogen spelen. Het stadion, zo vol met supporters, die volledig achter ons stonden. We kregen ook kansen, maar maakten het niet af. We hielden vertrouwen, kwamen op 2-1 maar de laatste vijftien minuten waren we toch nerveus en werd het toch nog spannend. Uiteindelijk lukte het ons te winnen en de titel te pakken. Het is de bekroning voor een prachtig seizoen. Ik ben door Patrick Kluivert bij de ploeg gehaald. Het is geweldig om onder hem te werken."

Het trotse bestuur van FDS feliciteert Jurjan, Joey en Cas met dit fantastische resultaat.

terug naar overzicht