Drie FDS’ers bij Oranje O19

Drie spelers van FDS zijn geselecteerd voor Oranje onder 19. Ola John van FC Twente, Renze Fij van FC Groningen en Patrick ter Mate van Vitesse behoren tot de voorlopige selectie van bondscoach Wim van Zwam.
Oranje O19 speelt van 6 tot en met 13 oktober het eerste EK-kwalificatietoernooi in Slovenië.

In de eerste barrageduels op weg naar de eindronde in Roemenië treft dit nationale team voor voetballers geboren op of na 1 januari 1992, in groep 9, gastland Slovenië (donderdag 7 oktober), Malta (zaterdag 9 oktober) en Slowakije (dinsdag 12 oktober). Alle duels hebben plaats op Sportni Park in Lendava. De nummers één en twee van elke groep plaatsen zich, samen met de twee nummers drie met het beste resultaat tegen de top-twee in hun poule, voor de Eliteronde in het voorjaar.

Onder 19 heeft in het nieuwe seizoen 2010/’11 tot dusver twee (oefen)interlands gespeeld. De eerste eindigde in 2-2, tegen Duitsland in Groesbeek, met een doelpunt en assist van FDS'er Ola John van FC Twente. Eveneens begin september ging de strijd in Athene tegen de leeftijdsgenoten uit Griekenland verloren: 3-1.
In het aankomende kwalificatietoernooi beginnen in totaal 52 teams, verdeeld over dertien groepen, de strijd om de Europese titel. Verder krijgt gastland Roemenië al automatisch de kans om tijdens de eindronde, van 20 juli tot en met 1 augustus 2011, succes te vergaren.
terug naar overzicht