Droomtransfer Istvan Bakx naar RC Genk

Nog geen twee jaar na zijn onverwachte overgang van hoofdklasser Hoek naar KV Kortrijk zet Istvan Bakx de volgende grote stap in zijn carrière. De 23-jarige Vlissinger ondertekende een driejarig contract bij de Belgische topclub Racing Genk, dat vorige maand de Belgische beker won en daardoor komend seizoen Europees voetbal speelt.
Istvan Bakx vindt in Genk zijn coach van bij Kortrijk, Hein Vanhaezebrouck terug. Het Belang van Limburg en Het Laatste Nieuws spraken met de 23-jarige flankspeler.
"Het is leuk dat ik onder hem kan blijven werken", zegt Bakx. "Vanhaezebrouck is een goeie trainer. Maar er waren meer mensen in Genk die me wilden, zelfs voor het zeker was dat Vanhaezebrouck naar hier zou komen."

"De uitstraling en het stadion van Genk spreken me aan. Dit is een van de grootste clubs in België. Ik ben zeer blij met mijn contract. Dit geeft me de kans en rust om me te settelen", zegt Bakx. Bakx is niet alleen een goeie voetballer. Hij studeert ook nog aan de hogeschool van Zeeland. Zo liep Bakx al stage met ex-gedtineerden die zich opnieuw moeten inpassen in de maatschappij. In zijn eerste seizoen bij Kortrijk droeg Bakx met veertien goals bij aan de promotie van de club. De aanvaller speelde zich zelfs in de kijker bij Foppe de Haan, die toen bondscoach was van Jong Oranje.
terug naar overzicht