Edwin de Graaf naar Hibernian

Edwin de Graaf naar Hibernian

Edwin de Graaf zet zijn loopbaan voort in de Scottish Premier League. De middenvelder van NAC Breda bereikte een akkoord met Hibernian. "Deze kans wil ik niet laten lopen, het is voor mij een droomtransfer", aldus De Graaf. Hibernian verwelkomde de FDS'er deze week in het Easter Road Stadium in de Schotse hoofdstad Edinburgh. De middenvelder van NAC Breda had 'veel opties', maar koos voor de Schotse club.

De dertigjarige middenvelder, die na vier seizoenen vertrekt bij NAC Breda, tekende in Edinburgh een verbintenis voor twee jaar. Hibernian-manager John Hughes is blij met de aankoop van De Graaf. “Hij is een juweel van een aankoop met ervaring in de Eredivisie en de voormalige UEFA Cup. Edwin is fysiek aanwezig, straalt leiderschap uit en zal een welkome aanvulling zijn op het team."

De Graaf, in het bezit van een aflopende verbintenis, is een gelukkig man. De dertigjarige middenvelder zette perse in op een buitenlands avontuur en krijgt dit nu in de vorm van een dienstverband bij Hibernian. "Dit is fantastisch, ik ben heel blij me te verbinden aan deze club met zo'n fantastische historie', zei de voormalig Feyenoorder. 'Ik had veel opties, maar na het zien van het trainingscentrum, het stadion en een gesprek met de manager John Hughes wilde ik perse naar Hibernian gaan. Ik weet hoe de manager wil dat onze ploeg gaat spelen', aldus De Graaf. 'Het is ook mooi dat we kunnen uitkijken naar deelname aan de Europa League. De Graaf liet zich van tevoren goed informeren over het Schotse voetbal. Natuurlijk kennen clubs als Celtic en Glasgow Rangers weinig geheimen, de kracht van de overige clubs in de Schotse Premier League is velen onbekend. "Je moet Hibernian een beetje zien als de derde club van Schotland, het is met een enorme aanval bezig op de top-2", weet De Graaf.

De komende weken gaat Edwin de Graaf samen met zijn gezin verhuizen naar Schotland. “Ik ben verheugd dat ik bij een club met zo’n goede organisatie en fantastische historie mag spelen en kijk nu al uit naar de eerste training”, zegt De Graaf.
terug naar overzicht