Eljero Elia in voorselectie Oranje en Ola John in voorselectie Jong Oranje

Eljero Elia in voorselectie Oranje en Ola John in voorselectie Jong Oranje

Bondscoach Bert van Marwijk FDS'er Eljero Elia opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefenduels met Zwitserland en Duitsland. Vrijdag 11 november treft Oranje in de Amsterdam ArenA Zwitserland. De aftrap is om 20.30 uur.

Voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Schotland heeft KNVB-coach Cor Pot FDS'er speler Ola John opgenomen in zijn voorlopige selectie. De Oranjetalenten treffen de Schotten maandag 14 november in het Goffertstadion in Nijmegen. In de thuishaven van N.E.C. wordt om 18.30 uur afgetrapt.Jong Oranje heeft in de kwalificatiestrijd voor het EK 2013 in Israël nog geen punt gemorst. Alle drie voorgaande wedstrijden - tegen Bulgarije, Luxemburg en Oostenrijk - werden gewonnen, waardoor de ploeg van Cor Pot met negen punten groep 10 aanvoert. Schotland bezet achter Nederland de tweede plaats met vijf punten uit drie wedstrijden.

Pot, die vrijdag 4 november de definitieve selectie bekendmaakt, kan voor het duel met Schotland in ieder geval geen beroep doen op Jeroen Zoet. De FDS'er is door de UEFA voor één kwalificatiewedstrijd geschorst na zijn rode kaart eerder deze maand tegen Oostenrijk.

terug naar overzicht