Eljero Elia keert terug naar geboortewijk om Cruyff Court te openen

Eljero Elia keert terug naar geboortewijk om Cruyff Court te openen

Op woensdag 13 oktober opende FDS'er Eljero Elia zijn eigen Cruyff Court in Den Haag. Voor deze opening was hij speciaal vanuit zijn woonplaats Hamburg naar Den Haag gekomen. De opening werd verricht door Eljero Elia. Tijdens de opening vertelde de voetballer over de tijd dat hij zelf als jongetje ‘Amerikaantje’ speelde op en om het voormalig Ketelveld, de plek waar het Cruyff Court is aangelegd.

Als Talent van het Jaar in de Eredivisie seizoen 2008-2009, heeft Eljero Elia een Cruyff Court cadeau gekregen. Eljero Elia heeft gekozen om het veldje in Den Haag aan te laten leggen omdat hij daar opgroeide in de buurt van het Ketelveld. Elia debuteerde in 2004 als voetbalprof bij ADO Den Haag. Hij verhuisde in 2007 naar FC Twente. Twee jaar later ging hij naar het buitenland, naar Hamburger SV waar hij momenteel voetbalt. In 2009 maakte hij ook zijn debuut voor het Nederlands Elftal.

Tijdens de opening vertelde Elia tegenover een grote groep aanwezige kinderen dat het speciaal voor hem was om het Cruyff Court te openen. “Ik vind het een eer dat er een Cruyff Court naar mij is vernoemd. Als je een Cruyff Court betreedt, lijkt het net alsof je een kleine voetbalarena binnenkomt. Dat maakt het een heel speciaal voetbalveldje. Ik ben erg onder de indruk van alle enthousiaste mensen hier en de steun die ze me geven, hier zijn geen woorden voor. Ik hoop dat iedereen hier zuinig met mijn Cruyff Court omgaat, het is mijn cadeau aan alle kinderen van de Molenwijk". Aldus Eljero Elia over zijn Cruyff Court. Naast het Cruyff Court Eljero Elia Veld is er ook een hardloop- en sprintbaan, fitplaats, meidenspeelplek en een jeu de boulesbaan gerealiseerd. Al deze voorzieningen zorgen ervoor dat het Cruyff Court en de omgeving mogelijkheden biedt voor zowel jong als oud.

terug naar overzicht