Eljero Elia kijkt terug op speciaal debuut bij Oranje

Eljero Elia kijkt terug op speciaal debuut bij Oranje

Eljero Elia mag niet klagen over zijn debuut voor het Nederlands elftal. De FDS'er van Oranje speelde eerst een helft mee in de oefenwedstrijd tegen Japan en leverde twee voorzetten af waaruit gescoord werd. 'Als je tijdens je eerste wedstrijd twee assists geeft, kun je een beetje tevreden zijn', reageerde Elia na afloop van het duel. 'Ik ben goed opgevangen hier en voelde me direct thuis.'

Oranje versloeg opponent Japan met 3-0. Elia verruilde afgelopen zomer FC Twente voor HSV en was bijzonder blij in 'zijn' stadion te mogen debuteren. 'Dat is bijzonder, want ik heb hier twee mooie jaren gehad', keek Elia tevreden terug. Hij bekroonde zijn debuut bij Oranje met een handvol fraaie acties en twee afgemeten voorzetten op Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar, die vervolgens fraai scoorden.
,,Het is natuurlijk al bijzonder dat ik bij Oranje mocht debuteren. Maar voor mij is het nog specialer dat dit hier in Enschede is gebeurd.'' De 22-jarige Elia mocht Arjen Robben na een helft vervangen. ,,De bondscoach zei dat ik zo moest spelen als bij Hamburger SV. Dat heb ik geprobeerd. Ik ben daar in een paar maanden een veel betere speler geworden. Ik voetbal meer vanaf het middenveld en ben daardoor meer in balbezit. Daardoor ben ik belangrijker voor het elftal. Het ging tegen Japan niet slecht. Veel spelers hebben me na afloop gefeliciteerd.''

Vier dagen later stal Eljero Elia de show bij het Nederlands elftal in de WK-kwalificatie wedstrijd tegen Schotland door als invaller vlak voor tijd voor het enige doelpunt van de wedstrijd tegen te zorgen. De aanvaller straalde na afloop dan ook van oor tot oor. Ondanks zijn twee uitstekende invalbeurten steekt Elia naar eigen zeggen nog niet in zijn beste vorm. "Ik ben nog niet in topvorm. Ik mocht tegen Schotland dan twintig minuutjes voor tijd invallen en dan loopt het gewoon lekker. Dit moet ik vast zien te houden met het ook op de toekomst. Ik ben superblij."

Bondscoach Bert van Marwijk was tevreden over het spel van Elia. ,,Hij is gewoon heel goed'', stelde hij. ,,Dat heeft hij weer laten zien.
terug naar overzicht