Eljero Elia met Oranje voor het eerst sinds 32 jaar weer in WK-finale

Eljero Elia met Oranje voor het eerst sinds 32 jaar weer in WK-finale

Ruim 32 jaar na dato staat Nederland weer in een WK-eindstrijd. Na de verloren finales in 1974 en 1978 krijgt Oranje zondag in Johannesburg de kans om de eerste wereldtitel uit de geschiedenis te pakken. Spanje of Duitsland zal daarbij als lijdend voorwerp moeten fungeren.
FDS'er Eljero Elia zal erbij zijn! In de halve eindstrijd, met wederom speelminuten voor Eljero Elia, sloeg de ploeg van Bert van Marwijk na rust toe. Via treffers van Sneijder en Robben nam Oranje een onoverbrugbare voorsprong. De aansluitingstreffer van Maxi Pereira kwam te laat, maar betekende wel de eindstand: 3-2.

Elia was direct na afloop van de gewonnen halve finale door het dolle heen. "Dit is geweldig om mee te maken, zo mooi. De finale van een WK, dit is een droom die nauwelijks nog te bevatten is. Ik ben pas 23 jaar maar dit is echt hét absolute hoogtepunt van mijn carriere. Ik heb speelminuten gepakt in al vijf wedstrijden op dit WK en geniet van iedere seconde dat ik er bij mag zijn. Ik ga lekker door met genieten en wil iedere dag messcherp zijn. Zondag moet de gouden trofee mee naar Nederland" aldus een tot op het bot gemotiveerde Eljero Elia.

Het bestuur van Fair Deal Sportsmanagement is bijzonder trots op de prestaties van Eljero Elia en wenst hem veel succes toe zondag in de finale van het WK 2010 in Zuid Afrika.

terug naar overzicht