Eredivisie-debuut voor FDS’er Roderick Gielisse

Eredivisie-debuut voor FDS’er Roderick Gielisse

De twintigjarige middenvelder Roderick Gielisse maakte afgelopen weekend voor ADO Den Haag tegen Roda JC zijn Eredivisiedebuut.

Roderick Gielisse was blij met zijn debuut in de hoofdmacht van ADO Den Haag. “Ik had erop gehoopt mijn debuut te maken, ook al omdat ik al een paar keer op de bank had gezeten.” De middenvelder noemt het zelf een droom die na twaalf jaar uitkomt. Als D2-junior van vv Moerkapelle stapte hij over naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag. “Vanaf toen was de focus om het eerste te halen. Ik heb daar jaren naartoe gewerkt. Het is de opofferingen ook waard geweest. Vooral voor mijn vader die me heel vaak gehaald en gebracht heeft, vind ik het een beloning.”

Voorlopig lijkt Gielisse zich op een middenveldpositie te richten. Maar hij kan op meerdere posities uit de voeten. “Ik ben allround, heb in de voorbereiding rechtsback gestaan. Op die positie had ik overigens nog nooit gespeeld. In de jeugd was het weer anders, toen voetbalde ik centraal achterin. Maar nu richt ik me op het middenveld. Daar heb je niet echt een vaste plek, de drie middenvelders rouleren veel. Het is op die positie veel lopen, alles geven en zorgen dat je je taken goed uitvoert.”
terug naar overzicht