Excelsior huurt FDS’er Edwin de Graaf half jaar van het Schotse Hibernian FC  

Excelsior huurt FDS’er Edwin de Graaf half jaar van het Schotse Hibernian FC  

Excelsior huurt tot het eind van dit seizoen Edwin de Graaf. De in Den Haag geboren Edwin de Graaf wordt gehuurd van het Schotse Hibernian FC, waar hij nog tot juni 2012 onder contract staat. De FDS'er speelde eerder voor RBC Roosendaal, Feyenoord, ADO Den Haag, NAC Breda en Jong Oranje. Hij heeft 230 wedstrijden achter zijn naam staan.
Edwin de Graaf hoorde zondagavond pas dat Excelsior belangstelling voor hem had. De middenvelder van Hibernian FC had even daarvoor tijdens de wedstrijd tegen Dundee United voor het eerst dit seizoen negentig minuten op de bank gezeten. In vijf minuten besliste hij het seizoen in Nederland af te willen maken, 24 uur later zat hij in het vliegtuig op weg naar Woudestein.

De Graaf begon goed aan zijn avontuur bij Hibernian en speelde een belangrijke rol in de wedstrijden met Hibernian in de Europa League. Maar na de trainerswissel was de Zoetermeerder niet langer zeker van een basisplaats. "Ik wil liever voetballen dan op de bank zitten. Dat lijkt me duidelijk," zegt de Graaf. "De laatste periode zat ik weliswaar op de bank maar ik viel altijd nog wel in. Kortgeleden speelde ik nog zeventig minuten tegen Celtic en tegen Glasgow Rangers heb ik de tweede helft meegedaan, maar afgelopen zondag kwam ik voor het eerst helemaal niet in actie tegen Dundee United. We verloren daar met 3-0 en ik heb negentig minuten op de bank gezeten.”

"Zondagavond na de wedstrijd heb ik aangegeven dat ik graag op huurbasis in Nederland het seizoen zou willen afmaken en niet veel later hoorde ik van mijn zaakwaarnemers van Fair Deal Sportsmanagement dat Excelsior mij graag wilde huren voor de rest van het seizoen, daar heb ik onmiddellijk mee ingestemd. Ik heb een goed gevoel bij Excelsior maar ook bij de trainers en het elftal", aldus de middenvelder die na dit seizoen nog een contract voor één jaar heeft bij Hibernian FC. De Graaf praat niet over een teleurstelling als het gaat over zijn Schotse avontuur. "Welnee, ik heb het in Schotland ontzettend naar mijn zin. Net zoals mijn vriendin en de kinderen. Edinburgh is een mooie stad waar veel te doen is en Hibernian FC is een grote club. Qua prestaties doet Hibernian FC het echter minder. De club eindigde de laatste seizoenen steevast net onder de top en speelt nu een anonieme rol in de competitie. Het belangrijkste voor mij is dat ik iedere week kan voetballen, dat ga ik nu doen bij Excelsior. Ik ben daar Excelsior dankbaar voor en zal er voor zorgen dat de club in de Eredivisie blijft. Als ik daarnaast de mensen in Schotland ook nog kan laten zien dat ik weldegelijk in de basis hoor, kan ik van de zomer weer met een tevreden gevoel een enkeltje Edinburgh boeken".
terug naar overzicht