FDS’er Danny Buijs blij met Kilmarnock FC

FDS’er Danny Buijs blij met Kilmarnock FC

Met zijn transfer naar Kilmarnock FC gaat voor FDS'er Danny Buijs een droom in vervulling. De middenvelder verruilde vrijdag ADO Den Haag transfervrij voor de Schotse Premier League.
"Ik wilde altijd al graag naar het buitenland", geeft Buijs aan. "De afgelopen anderhalf jaar kon ik tot twee keer toe naar Derby County in Engeland. Dat had ik ook graag gewild. Maar vanwege privéomstandigheden kozen we er toch voor om in Nederland te blijven, daardoor gingen die kansen voorbij."

Door zijn transfervrije status had Buijs deze zomer de clubs voor het uitkiezen. Opnieuw Derby County, maar ook Bristol City en het Duitse Dynamo Dresden hoopten Buijs aan te trekken. Zijn keus viel uiteindelijk op Kilmarnock. Bij de nummer vijf van de Schotse competitie tekende de oud-speler van onder meer FC Groningen en Feyenoord een éénjarig contract.

"Doordat ik transfervrij was waren er verschillende mogelijkheden. Twee aanbiedingen waren financieel aantrekkelijk, maar ver weg. Daarnaast waren er een paar aanbiedingen uit 'voetballanden'. Uiteindelijk twijfelde ik tussen Engeland en Schotland", zegt Buijs, die de knoop doorhakte nadat hij een bezoek bracht aan het trainingscomplex en stadion van Kilmarnock.
"Ik ging daar eigenlijk onbevangen heen en vertrok met een heel goed gevoel. Ze wilden me bovendien graag hebben, deden een fantastische aanbieding. Ik heb met een aantal jongens die in Schotland gespeeld hebben gevoetbald. Spelers als Michael Mols, Pierre van Hooijdonk en Giovanni van Bronckhorst gaven aan dat het leven in Schotland super is. Alles bij elkaar opgeteld heb ik besloten deze kans te pakken."

Achter het éénjarige contract zit een duidelijke gedachte. "Ik ga voor het eerst met mijn vrouw en kinderen naar het buitenland, met een contract voor een jaar kun aardig aankijken hoe dat gaat en of het bevalt. Maar de voortekenen zijn goed. Het trainingscomplex ligt tussen de bossen en riviertjes, echt een typisch Brits complex. Net als het stadion. Niet supermodern, maar we met de tribunes dicht op het veld."


terug naar overzicht