FDS’er Eljero Elia voor vier jaar naar Juventus

FDS’er Eljero Elia voor vier jaar naar Juventus

FDS'er Eljero Elia mag zich definitief speler van Juventus noemen. De 24-jarige aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een 4-jarig contract bij de Italiaanse topclub. De Italiaanse topclub maakte de transfer woensdagochtend wereldkundig via de officiële kanalen. Juventus en Hamburger SV waren eerder al tot een akkoord gekomen over de transfersom.

Elia trainde dinsdagochtend nog met het Nederlands elftal in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino. Na afloop van de training vloog de aanvaller naar Italië om daar de onderhandelingen met zijn nieuwe club af te ronden. Dat gebeurde met succes, waarna Elia een contract voor vier jaar ondertekende.
De voormalige speler van ADO Den Haag en FC Twente gaf dinsdag al aan zin te hebben in de uitdaging bij zijn nieuwe club. "Ik word hier doodgeknuffeld", lacht hij over zijn aankomst in Italië. Elia is onder de indruk van zijn nieuwe club. "'Ik heb nu met eigen ogen kunnen zien hoe groot Juventus nog steeds is. En weer wil worden,' gaat Elia verder. De prijzenkast vertelt alles: 29 landstitels, negen keer de Coppa Italia, twee Champions Leagues, een Europa Cup II, drie UEFA Cups en twee wereldbekers. Moet ik nog meer zeggen?"

"Sinds de komst van de nieuwe voorzitter Agnelli waait er een frisse wind", vertelt de FDS'er. "Juve heeft voor een vermogen aan nieuwe spelers aangetrokken, heeft de grootste fanbase van de Wereld en heeft een nieuw stadion. De voorzitter en de trainer maakten duidelijk me heel graag te willen hebben. Ook de sportieve uitdaging spreekt Elia aan. De nieuwe trainer Antonio Conte drukt zijn stempel steeds meer op de selectie. Ik ben de twaalfde speler die ze deze zomer kopen, de meesten zijn jong. Wij moeten een mix gaan vormen met routiniers als Buffon en Del Piero en Andrea Pirlo, die van Milan is overgekomen. Zij moeten de ploeg sturen. Vooral met Del Piero samenspelen lijkt me bijzonder, die kan me nog het nodige leren. Ik heb ongelooflijk veel zin om hier aan de slag te gaan."

Voor hij in Italië aan de slag gaat, richt hij zich nu echter weer even op het Nederlands elftal. "Ik ben de bondscoach dankbaar dat ik er even tussenuit mocht naar Italië", zegt hij. "Dit was voor mijn carrière heel belangrijk en ook met het oog op het EK een belangrijke stap. Dit zorgt voor rust. Ik hoop dat ik de bondscoach vrijdag tegen San Marino al kan terugbetalen."
terug naar overzicht