FDS’er Ferrie Bodde bij beste voetballers Engelse Football League

Swansea City-middenvelder Ferrie Bodde heeft een plekje toebedeeld gekregen in de ranglijst van de vijftig beste voetballers in de Engelse Football League. De Hagenaar neemt de elfde plek in op de prestigieuze ranglijst. Het voetbalblad FourFourTwo stelt jaarlijks een ranglijst samen met de beste vijftig voetballers van de Engelse Football League. Bodde, die met Swansea uitkomt in het Championship, is op de ranglijst terug te vinden op de elfde plaats. De oud-speler van ADO Den Haag moet enkele 'grote' namen in het Engelse voetbal voor zich dulden. Tussen de eerste tien spelers op de ranglijst bevinden zich maar liefst zeven internationals: Kevin Doyle (Reading), Stephen Hunt (Reading), Kris Commons (Derby County), Michael Kightly (Wolves), Jason Scotland (Swansea), Ross McCormack (Cardiff City) en Joe Ledley (Cardiff City).

Wat de prestatie van Bodde nog imposanter maakt is dat hij zijn elfde plek verdiende in slechts zeventien wedstrijden. De middenvelder raakte eind vorig jaar zwaar geblesseerd waardoor hij al vroeg in het seizoen een streep door de huidige voetbaljaargang kon zetten.

De Nederlander, die voor zijn blessure in de belangstelling stond van Premier League-clubs als Middlesbrough en Bolton Wanderers, is momenteel aan het revalideren. De verwachting is dat hij aan het begin van het komende seizoen weer aansluit bij de Swansea-selectie.
terug naar overzicht