FDS’er Istvan Bakx van KRC Genk naar Willem II

FDS’er Istvan Bakx van KRC Genk naar Willem II

Istvan Bakx heeft de transfer waar hij op hoopte te pakken. De FDS'er verruilt KRC Genk per direct voor Willem II. Istvan Bakx tekende een contract tot het einde van dit seizoen bij Willem II.
Bakx, die een succesvolle stage aflegde bij het Engelse Preston North End, had iets te kiezen. Clubs uit Engeland en Duitsland toonden interesse, de keuze voor Willem II is dan ook weloverwogen. "Het is wikken en wegen, welke keuze gaat het beste voor je uitpakken? Uiteindelijk kies ik voor Willem II, het verhaal van deze club spreekt me aan", gaat Bakx verder.

"De ambitie, het verhaal van de trainer, de blik van de technisch directeur op zaken, het klopt. Uiteindelijk zie ik mezelf daarin goed passen. De club heeft dit seizoen een frisse start gemaakt, er staat een nieuwe selectie, een nieuwe trainer en Willem II heeft voor mijn gevoel nog meer een Tilburgs gezicht gekregen."

"De positieve kentering bij Willem II is zichtbaar, nu moet dit ook uit de resultaten blijken. We moeten met deze club voor de play-offs gaan, er vanuit gaande dat FC Zwolle te ver weg is. Maar dan nog, er kunnen in de Jupiler League gekken dingen gebeuren. Dat blijkt wel uit de recente historie", aldus de aanvaller, die dinsdag voor het eerst met zijn nieuwe club meetrainde.
"Ik ben topfit, het enige wat ik mis is wat speelritme. En dat kun je maar op één manier opdoen", aldus Bakx, die hoopt komend weekend speelgerechtigd te zijn. "Dan is het aan de trainer om te besluiten of hij me selecteert."

terug naar overzicht