FDS’er Ola John: “Oranje is een mooie beloning”

FDS’er Ola John: “Oranje is een mooie beloning”

FDS'er Ola John is door bondscoach Bert van Marwijk opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het oefenduel tegen Engeland van komende woensdag.Ola John was blij verrast met de uitnodiging van bondscoach Bert van Marwijk voor de oefeninterland tegen Engeland. De 19-jarige vleugelspeler van FC Twente kan het amper geloven.

"Een mooie verrassing", zegt John. "Mijn voorselectie was al bijzonder. Aan het begin van dit seizoen had ik nooit gedacht dat ik bij Oranje zou komen, toen was ik nog reservespeler. Ik besef het nog niet echt. Ik denk dat het besef pas komt als ik mij ga melden bij Oranje."
Pas enkele maanden geleden debuteerde John in Jong Oranje. "Dit is weer een heel nieuwe stap. Je traint met spelers van wereldniveau. Ik wil zo veel mogelijk leren. De selectie is een beloning voor mijn prestaties van dit seizoen. Een half jaar geleden speelde ik mijn eerste wedstrijd in Jong Oranje en als je nu al bij Oranje zit is dat top.

FC Twente-trainer Steve McClaren is blij voor John. "Ola mag naar Wembley. He is a lucky boy. Deze selectie is een mooie bekroning van zijn prestaties van dit seizoen. Een persoonlijk succes en ook voor de club. Het is goed om te zien dat jonge spelers zich bij FC Twente kunnen ontwikkelen en het Nederlands elftal kunnen halen."

Meerdere FDS'ers zijn geselecteerd voor vertegenwoordigende elftallen.
RKC Waalwijk-doelman Jeroen Zoet is door KNVB-coach Cor Pot opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje. Deze talentenselectie speelt op woensdag 29 februari een EK Kwalificatieduel in en tegen Schotland. Om 18.30 uur trappen beide landenteams die avond af in St. Mirren Park in Paisley.

KNVB-coach Wim van Zwam nam FDS'er Joey Pelupessy van FC Twente op in zijn definitieve selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar voor de oefeninterland tegen Zwitserland. Het eerste duel van Oranje onder 19 in 2012 staat op het programma op woensdag 29 februari, vanaf 14.00 uur in Stadio Comunale Lido, Locarno.

Bij de selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder 18 jaar zijn FDS'ers Boy de Jong van Feyenoord en Jasper de Wit van Willem II/RKC opgeroepen.
De wedstrijd, op woensdag 29 februari in de Osnatel-Arena in Osnabruck, begint om 17.45 uur. Oranje onder 18, het team voor spelers geboren op of na 1 januari 1994, speelt geen kwalificatiewedstrijden maar komt alleen in oefenverband in actie.
terug naar overzicht