FDS’ers Fij en John bij selectie O-19 voor EK-kwalificatie

FDS’ers Fij en John bij selectie O-19 voor EK-kwalificatie

KNVB-coach Wim van Zwam van het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar heeft de voorlopige selectie bekendgemaakt van de tweede en beslissende EK-kwalificatieronde, de Eliteronde genoemd. De FDS'ers Renze Fij van FC Groningen en Ola John van FC Twente zitten bij de de voorlopige selectie voor de Eliteronde.

Hierin moet Nederland het opnemen tegen Israël, gastland Tsjechië en Rusland. Deze wedstrijden staan in de agenda op respectievelijk 19, 21 en 24 mei. Inzet is de bovenste plaats in groep 5, die recht geeft op deelname aan het ‘UEFA European U-19 Championship’, van 20 juli tot en met 1 augustus 2011 in Roemenië.

Het Nederlands team voor spelers geboren op of na 1 januari 1992 dankt de aankomende, beslissende ontmoetingen met Israël, Tsjechië en Rusland aan voortvarende optredens, in oktober vorig jaar, in ronde één. Hierin hadden Slovenië en Slowakije met 2-0 het nakijken, Malta met 3-0. Naast deze kwalificatiewedstrijden speelde Onder 19 dit voetbaljaar ook een aantal oefenduels; met Duitsland (thuis, 2-2), Griekenland (uit, 3-1 verlies), Frankrijk (uit, 1-1), Italië (uit, 1-0 verlies) en Engeland (thuis, 3-0 winst).

terug naar overzicht