FDS’ers John en Fij bij Oranje Onder 19

FDS’ers John en Fij bij Oranje Onder 19

KNVB-coach Wim van Zwam heeft de selectie bekend gemaakt van het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar voor de oefeninterlands tegen Duitsland en Griekenland. FDS’ers Ola John van FC Twente en Renze Fij van FC Groningen (als stand-by) maken onderdeel uit van de selectie van Van Zwam.

Onder 19 komt donderdag 2 september in actie tegen de Duitse leeftijdgenoten. Het duel op Sportpark Zuid in Groesbeek, thuishaven van De Treffers, start om 18.30 uur. Vijf dagen later, dinsdag 7 september, werkt de ploeg van Wim van Zwam een oefeninterland af op Griekse bodem. De aftrap is om 17.00 uur plaatselijke tijd (16.00 uur Nederlandse tijd) in Stadion Peristeri in Athene.
Beide interlands gelden als voorbereiding op de eerste EK-kwalificatieronde, die in oktober in Slovenië wordt gespeeld. Nederland treft hier achtereenvolgens het gastland (7 oktober), Malta (9 oktober) en Slowakije (12 augustus). De nummers één en twee van de groep plaatsen zich voor de eliteronde, waar in het voorjaar de tickets voor de Europese eindronde verdeeld worden. Gastland Roemenië is al automatisch geplaatst voor de beslissende fase van het Europees kampioenschap, die van 20 juli tot en met 1 augustus 2011 op het programma staat.
terug naar overzicht