FDS’ers Vicento en Zoet in voorlopige selectie Jong Oranje

FDS’ers Vicento en Zoet in voorlopige selectie Jong Oranje

FDS'ers Charlton Vicento van ADO Den Haag en Jeroen Zoet van PSV zijn door Jong Oranje-coach Cor Pot gesecteerd voor Jong Oranje. Ter voorbereiding op de start van de kwalificatie voor het EK 2013 neemt Jong Oranje eind mei deel aan een vriendschappelijk toernooi in Oostenrijk. De ploeg van coach Cor Pot speelt daar twee oefeninterlands, tegen de generatiegenoten van Israël en Albanië.

Het duel met Israël vindt plaats op vrijdag 27 mei in Schwaz en begint om 15.30 uur. Israël is over twee jaar gastheer van het Europees kampioenschap Onder 21 jaar. De tweede interland op Oostenrijkse bodem volgt op maandag 30 mei en wordt wederom in Schwaz gespeeld. Dan is Albanië de opponent. Bij dit duel wordt om 18.30 uur afgetrapt.
Jong Oranje-coach Cor Pot heeft voor deze interlandweek in Oostenrijk een voorlopige selectie van 36 spelers samengesteld. Pot maakt uitsluitend gebruik van spelers die geboren zijn op of na 1 januari 1990. Deze lichting is speelgerechtigd in de nieuwe EK-kwalificatiereeks die na de zomer van start gaat. In de nieuwe voetbaljaargang oefent Jong Oranje woensdag 10 augustus nog eenmaal tegen Jong Zweden voordat de kwalificatiecampagne richting het EK 2013 van start gaat.

Nederland is daarvoor in groep 10 ingedeeld met Bulgarije, Luxemburg Oostenrijk en Schotland. Die reeks wordt op 1 september geopend met een uitwedstrijd tegen Bulgarije, vijf dagen later gevolgd door de ontmoeting met Luxemburg in eigen land.


terug naar overzicht