FDS’ers Vicento en Zoet met Jong Oranje tegen Tsjechië en Duitsland

FDS’ers Vicento en Zoet met Jong Oranje tegen Tsjechië en Duitsland

KNVB-coach Cor Pot heeft FDS'ers Charlton Vicento van ADO Den Haag en Jeroen Zoet van PSV opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje voor de oefeninterland tegen Tsjechië. Het duel wordt op woensdag 9 februari gespeeld in het Mandemakers Stadion in Waalwijk, waar beide ploegen om 18.00 uur aan de aftrap staan. Vrijdag 4 februari wordt de definitieve selectie van Jong Oranje bekendgemaakt.

Met Tsjechië als tegenstander kan Jong Oranje rekenen op een ijzersterke sparringpartner. De Tsjechen bleven in de gehele kwalificatie voor het UEFA EK Onder 21 - groepsfase en play-offs – ongeslagen en hebben zich als beste land voor de EK-eindronde geplaatst. Na het duel met Tsjechië komt Jong Oranje op vrijdag 25 maart opnieuw in actie tegen een sterke Europese tegenstander. In het Fortuna Sittard Stadion treffen de Oranjetalenten regerend Europees kampioen Duitsland. De aftrap van deze oefeninterland is om 18.00 uur en kaarten zijn al verkrijgbaar.

Het is de vierde keer dat Jong Oranje te gast is in de thuishaven van Fortuna Sittard. Elf jaar geleden speelde de ploeg er voor het laatst en werd tegen de generatiegenoten van Australië een 2-1 overwinning geboekt. In 1996 was Duitsland de tegenstander (0-2), terwijl de ontmoeting in 1983 met Zweden in een 1-1 gelijkspel eindigde.

terug naar overzicht