FDS’ers Zoet en de Vries bij selectie Onder19 voor Eliteronde van het EK

Wim van Zwam heeft de selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar bekendgemaakt. Het nationale team voor spelers geboren op of na 1 januari 1990 komt in Slovenië in actie tijdens de zogenaamde Eliteronde van het EK-kwalificatietoernooi, van 1 tot en met 10 juni. Twee FDS spelers staan op lijst van Wim van Zwam. PSV doelman Jeroen Zoet zit bij de selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar. SC Heerenveen middenvelder Johnny de Vries staat op de stand-bylijst.

Behalve het gastland treft Nederland in deze tweede en laatste kwalificatieronde Rusland en Belarus. Het team van Van Zwam bijt het spits af tegen Belarus op 4 juni. Op 6 juni wacht gastland Slovenië, op 9 juni is Rusland de laatste tegenstander. Alle wedstrijden beginnen om 17.00 uur (Nederlandse tijd).
Alleen de nummer één plaatst zich voor het EK onder 19, vanaf eind juli in Oekraïne. De spelers die geen verplichtingen hebben in de play-offs beginnen de voorbereiding op dit kwalificatietoernooi op 27 mei.
terug naar overzicht