Haags Goud Sportgala: Eljero Elia ‘Sportman van het jaar 2010’

Haags Goud Sportgala: Eljero Elia ‘Sportman van het jaar 2010’

FDS'er Eljero Elia is tijdens het Haags Goud Sportgala in het Fortis Circustheater in Scheveningen gehuldigd voor zijn sportprestaties in het afgelopen jaar. Hij werd gekozen tot 'sportman van het jaar van de gemeente Den Haag'.
Eljero Elia kreeg zijn prijs uit handen van sportwethouder Karsten Klein. De vleugelspeler van de Duitse Bundesligaclub Hamburger SV speelde in het afgelopen jaar mee in alle wedstrijden van het Nederlands Elftal tijdens het WK-voetbal in Zuid-Afrika. Hij bereikte met het team de finale tegen Spanje.

,,Ik ben hier zeer blij mee", aldus een trotse Eljero Elia. ,,Ik kom nog regelmatig in Den Haag. Afgelopen zomer was het om een naar mij genoemd Cruyff Court te openen en nu weer om zo'n mooie prijs op te halen. Ik hoorde dat ik de eerste Hagenaar ben die ooit heeft meegespeeld in een WK finale, dat doet mij echt heel veel. Daar ben ik trots op".
De andere genomineerden voor deze prijs waren tennisprof Robin Haase en squashspeler Laurens Jan Anjema.

Ook het bestuur van de Stichting Fair Deal Sportsmanagement is bijzonder trots en feliciteert hem dan ook van harte met het behalen van deze mooie prijs!

terug naar overzicht