Henny de Regt nieuwe medewerker FDS

Henny de Regt nieuwe medewerker FDS

Henny is per 1 september jl. als scout/adviseur in dienst getreden van FDS.

Henny heeft ruime ervaring in de voetballerij. Zo beschikt hij onder meer over de nodige trainersdiploma’s, waaronder de diploma’s Trainer-Coach I, II en III. Henny begon zijn loopbaan in de voetballerij in juli 1977 als jeugdtrainer bij FC Blauw Wit Amsterdam. Vervolgens werkte hij voor respectievelijk V.V.A. en Amsterdam De Spartaan. In juli 1985 maakt Henny de overstap naar het betaalde voetbal en wel naar H.F.C. Haarlem.

Meest recent is Henny werkzaam geweest voor A.F.C. Ajax waar hij in juli 1994 in dienst is getreden en waar hij tot januari 2013 diverse functies heeft vervuld, waaronder als trainer/coach (13-18 jaar), scout en wedstrijdanalist voor het 1ste elftal. Tevens is hij assistent geweest van hoofd scouting Ton Pronk en is hij hoofd geweest van de jeugdscoutingsafdeling, waarbij hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van deze nieuwe afdeling. In de periode maart 2002-juni 2004 werd Henny door Leo Beenhakker aangesteld bij H.F.C. Haarlem als hoofd jeugdopleidingen en hoofd van de scoutingsafdeling, waarbij hij verantwoordelijk was voor het opzetten van beide afdelingen in het kader van de samenwerking met Ajax en de regioverenigingen.

In zijn periodes bij zowel Haarlem als Ajax heeft Henny gewerkt met diverse grote talenten, waaronder Gregory van der Wiel, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Nigel de Jong, Johnny Heitinga, Maarten Stekelenburg, Kenneth Vermeer en Jan Vertonghen. Tevens werden onder zijn verantwoordelijkheid Deense talenten als Christian Eriksen, Nicolai Boilesen en Viktor Fischer gescout.  

FDS is blij met de komst van Henny en ziet uit naar een succesvolle samenwerking.

Klik hier voor een uitgebreid overzicht van de loopbaan van Henny.     
 

terug naar overzicht