Jeffrey Vlug verlaat FC Eindhoven met goed gevoel

Jeffrey Vlug verlaat FC Eindhoven met goed gevoel

De afgelopen dagen verscheen er in diverse media dat FDS’er Jeffrey Vlug van FC Eindhoven voorlopig geen nieuwe contractaanbieding van FC Eindhoven hoeft te verwachten en de club aan het eind van het seizoen zal verlaten. De aanvaller was verbaasd over de manier waarop deze berichtgeving naar buiten is gekomen.

‘Eerlijk gezegd weet ik niet waar de berichtgeving vandaag komt, er wordt ook niemand geciteerd, maar kloppen doet het niet helemaal’, aldus de aanvaller. De club heeft mij nooit gezegd dat ik geen nieuwe aanbieding zal krijgen.

‘Na mijn evaluatiegesprek op het trainingskamp van FC Eindhoven in Turkije heb ik namelijk zelf besloten om mijn aflopende contract niet te verlengen. De club gaf tijdens het gesprek aan dat men ‘heel erg tevreden’ is over mijn spel en inbreng van de afgelopen anderhalf jaar waarin ik als vaste basisspeler een groot aandeel heb gehad aan de wederopstanding van FC Eindhoven.’ De rechtsbuiten startte dit seizoen van de 17 competitiewedstrijden 16 maal in de basis, de andere wedstrijd was hij geschorst. Ook vorig seizoen was de Woerdenaar basisspeler bij “De Blauwwitten” en scoorde hij zeven doelpunten.

‘Ook zelf ben ik zeer tevreden dat ik destijds voor FC Eindhoven heb gekozen’, vervolgt Vlug. ‘Het is een leuke club, met de huidige en vorige trainer heb ik een prima verstandhouding en vorig seizoen hebben we in de Play-Off’s een mooi visitekaartje afgegeven. Een nieuw contract hoorde dan ook tot de mogelijkheden en de club vroeg me mee te denken over hoe we dat zouden gaan invullen. We spraken af volgende maand om de tafel te gaan en elkaar meer duidelijkheid over de situatie te geven. Ikzelf heb toen besloten toch van een nieuwe overeenkomst af te zien. Hans Smulders, technisch manager bij FC Eindhoven, gaf namelijk al aan dat ik er rekening mee moest houden dat ik niet onder dezelfde voorwaarden een nieuw contract zou kunnen tekenen en dus een verlaagde aanbieding zou gaan ontvangen. De economische problemen en realiteit van dit moment zie ik zeer goed onder ogen en heb daar naar FC Eindhoven toe alle begrip voor. Maar ik heb voor mezelf besloten dat ik dat niet wilde en om dus van een nieuwe overeenkomst met FC Eindhoven af te zien. Dat heb ik de club ook zelf verteld'.

De voormalige speler van Oranje -21 vond het belangrijk om nu al een beslissing te nemen en daarmee duidelijkheid te creëren. ‘Dat heb ik bewust gedaan, nu weet namelijk de club en ik al in een vroeg stadium waar we beiden aan toe zijn. Ik hoop voor volgend seizoen een leuke nieuwe club te vinden, een buitenlandse uitdaging behoort daarbij zeker tot de mogelijkheden, dat is een droom die ik al lang ambieer.' Maar ook een nieuwe Nederlandse club is een optie. ‘Tijdens de winterstop is er bij mijn begeleiders van Fair Deal Sportsmanagement concrete interesse binnengekomen van twee buitenlandse en een Nederlandse club. Maar ook hierin heb ik een bewuste keuze gemaakt. Ik heb besloten om het seizoen te willen afmaken bij FC Eindhoven. Ik blijf vol gas geven en er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we minimaal wederom de Play-Off’s halen met FC Eindhoven’.

terug naar overzicht