Johan Voskamp de grote held bij Slask Wroclaw

Johan Voskamp de grote held bij Slask Wroclaw

Johan Voskamp blijft ook in Polen goed presteren en doelpunten maken. De FDS'ers schoot zijn Slask Wroclaw vrijdagavond langs Lechia Gdansk, waardoor zijn club aan kop blijft in de Ekstraklasa. Voskamp schoot zeven minuten na rust raak en besliste daarmee het duel. De 43.000 razend fanatieke in het nieuwe EK-stadion in Wroclaw bezorgden de Nederlandse spits vervolgens een staande ovatie. Johan Voskamp maakte al acht doelpunten voor zijn Poolse club, waarvan vijf in de competitie en de overige drie in de Europa League en Poolse beker.

De 27-jarige Voskamp is bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van Slask Wroclaw, dat hem afgelopen zomer overnam van Sparta Rotterdam.
Voor Voskamp kon de avond in Wroclaw niet meer stuk. 'De winnende maken in de openingswedstrijd van het nieuwe uitverkochte stadion voor 43.000 toeschouwers is als een jongensdroom. Onze ploeg keek al weken uit naar de eerste wedstrijd in het nieuwe stadion. Toch had ik het gevoel dat onze ploeg in de eerste fase van de wedstrijd nogal onder de indruk was van het imposante stadion en de geweldige ambiance. Je moet weten dat Poolse fans vrij fanatiek zijn en de hele wedstrijd zingen. Prachtig. Het stadion heeft voor mijn gevoel wat weg van De Arena, alleen zitten de fans nog dichter op het veld. Alle faciliteiten in het stadion zijn geweldig, de Polen willen goed voor de dag komen voor het EK komende zomer'.

In de tweede helft was Slask Wroclaw heer en meester tegen het Lechia Gdansk van Fred Benson. Zeven minuten na rust was het Johan Voskamp die het stadion liet ontploffen van vreugde en het eerste doelpunt wist te maken in Stadion Miejski. 'In Polen was men na afloop enorm bezig met dat eerste doelpunt in het nieuwe stadion, terwijl ik eigenlijk vooral blij was dat we aan zo'n goede reeks bezig zijn', aldus Voskamp. 'Begrijp me vooral niet verkeerd, natuurlijk was ik ook blij met dat doelpunt en is het bijzonder dat je op die manier de geschiedenis boeken in gaat maar het is toch wel heel lekker dat we aan kop gaan in de Ekstraklasa. Eigenlijk gaat alles tot nu toe goed, het leven hier is prima, heb het doelpunten maken gelukkig vanuit Sparta kunnen doorzetten en kan me hier goed ontwikkelen. Ik kan echt zeggen dat het tot nu toe een prachtig avontuur is.'

terug naar overzicht