Johan Voskamp geniet in Polen

Johan Voskamp geniet in Polen

FDS'er Johan Voskamp heeft zijn eerste competitietreffer voor zijn nieuwe Poolse club Slask Wroclaw te pakken. De van Sparta Rotterdam overgekomen spits maakt afgelopen zondag in het eerste competitieduel direct een doelpunt. In het duel tegen Górnik Zabrze zag zijn ploeg na een half uur spelen op achterstand komen. Górnik-speler Banas zorgde voor de voorsprong voor Górnik. Maar een kwartier voor tijd was het Johan Voskamp die de 1-1 tegen de touwen wist te werken via een kopbal. Eerder wist Voskamp al in zijn eerste Europa League-wedstrijd voor Slask te scoren. Hij maakte op 14 juli de winnende treffer in het duel met Dundee United.

Voskamp is dan ook tevreden over de eerste weken in Polen. "Ik geniet van iedere dag hier en kan niet anders zeggen dat ik het fantastisch naar mijn zin heb bij Slask Wroclaw. Het is een mooie club met geweldige faciliteiten. Mijn vrouw en ik wonen inmiddels in ons huis in Wraclow, wat een super mooie stad is. Wroclaw ligt aan de rivier de Oder, en heeft daardoor dan ook niet minder dan 112 bruggen, genoeg om haar de bijnaam 'Venetië van Polen' op te leveren".

"Ook voetballend gaat het goed in Polen. Het niveau hier is echt hoog, ik heb met Excelsior twee seizoenen in de Eredivisie gespeeld, maar hier bij Slask Wroclaw gaat alles echt een paar stappen sneller en kwalitatief lopen hier goede spelers rond. Robert Maaskant had me dat al aangegeven. Verder is het natuurlijk prachtig dat ik gelijk met me neus in de boter val met het Europa League voetbal en belangrijk kon zijn voor Slask met mijn doelpunten tegen Dundee United en Górnik Zabrze. Ik heb me draai inmiddels gevonden en kijk echt uit naar het komende seizoen met Slask, ik wil er een groot succes van maken".
terug naar overzicht