Johan Voskamp naar RKC Waalwijk

RKC Waalwijk en Excelsior hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Johan Voskamp naar RKC Waalwijk. De spits wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van de Rotterdammers. In eerste seizoen wilde RKC Waalwijk de spits voor 3,5 jaar vastleggen maar daar bleek RKC Waalwijk geen toestemming voor te krijgen.
Johan Voskamp komt sinds de zomer van 2005 uit voor Excelsior. "Met Johan Voskamp halen we een spits in huis, die getergd is om zich in de kijker te spelen en zijn specifieke kwaliteiten voor de goal te etaleren. In Waalwijk zijn Benschop, Benson en Brouwer de concurrenten voor – afhankelijk van de speelwijze – één of twee posities in de aanval. "Het zegt genoeg over zijn instelling dat hij ondanks de aanwezigheid van die spelers de stap durft te maken", zegt een tevreden RKC Waalwijk algemeen directeur Henry van der Vegt, die verklaarde dat RKC ook al in zomer interesse had in Voskamp.

In het verleden ontpopte Voskamp zich als een echte goaltjesdief. Hij scoorde met net zoveel gemak in de ere- als in de eerste divisie. Elf doelpunten in 49 wedstrijden in de eredivisie is een behoorlijk moyenne voor een spits van een kleinere club. Bij zijn debuut in het betaalde voetbal in 2005 trof hij al binnen een minuut doel. Hij maakte ook de laatste goal bij de 3-2-zege van Excelsior op AZ, het duel dat de Alkmaarders de titel kostte, ook scoorde hij in de kampioenswedstrijd van Excelsior. Ook dit seizoen kon de spits al vijf doelpunten en vijf assists achter zijn naam noteren. Komende zomer is de spits transfervrij.
terug naar overzicht