Karim Soltani matchwinner voor Iraklis Thessaloniki

Voor FDS'er Karim Soltani van Iraklis Thessaloniki was afgelopen maandagavond een belangrijke rol weggelegd in de 'beladen stadsderby' tegen Aris Thessaloniki.
De rappe buitenspeler scoorde in de 74e minuut het enige doelpunt tegen het Aris van trainer Héctor Cúper (1-0). Soltani werd in de slotminuten bekroond met een publiekswissel. Ook werd hij wederom verkozen tot Man of the Match.

Inmiddels scoorde Soltani al zijn vierde doelpunt in de competitie voor Iraklis Thessaloniki. Ook vorige week had de voormalig speler van ADO Den Haag en VVV Venlo al een belangrijk aandeel in de wedstrijd tegen Xanthi. Daar scoorde hij de 2-2 en had een assist achter zijn naam staan. Soltani was dan ook opgetogen na zijn winnende treffer afgelopen maandagavond tegen Aris. 'Het is prachtig om de winnende te maken in zo'n beladen wedstrijd tegen de stadsrivaal Aris én ook nog eens man of the match te worden. Mijn week kan niet meer stuk. Het was echt een heksenketel vanavond in het Lysimachos Stadion'.

Karim Soltani is na zijn transfer naar Iraklis Thessaloniki een tevreden speler. 'Iraklis is een grote en roemruchte club met geweldige fanatieke fans. Ook de stad en het leven in Thessaloniki bevallen ons gezin uitstekend. Thessaloniki is een prachtige stad in het Noorden van Griekenland, aan de Egeïsche Zee. Het is de tweede stad van Griekenland na Athene, en heeft ruim 800.000 inwoners. Het is een moderne en grote stad'. Ook voetballend gezien gaat het crescendo met Soltani. 'Ja, het gaat zeker lekker, ik ben uitstekend opgevangen door de mensen van de club en ben blij dat we nu de goede weg zijn ingeslagen met Iraklis. Ik heb inmiddels al vier doelpunten gemaakt en ben in de laatste drie wedstrijden tegen Aris, Xanthi en Panserraikos beslissend geweest voor Iraklis met mijn doelpunten. Dat is altijd lekker voor een aanvaller. Ik krijg de steun en het vertrouwen van de trainer en met Iraklis bezetten we op dit moment de zesde plaats in de Griekse Super League. Maar we moeten wel scherp blijven, want komende zondag staat de topper tegen Panathinaikos alweer op het programma. Wellicht is daar wat te halen, want drie dagen later staat de loodzware Championsleague wedstrijd tegen Barcelona voor hun te wachten. Voor mij wordt het zondag zeker een speciale wedstrijd waar ik echt naar uitkijk. Niet alleen om in dat grote stadion te spelen maar ook dat ik tegen mijn Franse landgenoten Djibril Cissé, Sidney Govou, Jean Alian Boumsong en Cédric Kanté zal spelen. Het heeft voor mij één voordeel; ik kan verstaan wat zij willen doen in de wedstrijd'.

terug naar overzicht