Leeroy Echteld nieuwe spelersbegeleider FDS

Leeroy Echteld nieuwe spelersbegeleider FDS

Leeroy Echteld is voormalig profvoetballer. Hij begon zijn profcarrière bij HFC Haarlem, waar hij 4 seizoenen speelde. Vervolgens vertrok de aanvaller naar SC Heerenveen. Hier kende Leeroy een zeer succesvol verblijf. Hij kwam in 5 seizoenen 151 keer in actie, promoveerde van de eerste divisie naar de Eredivisie en speelde twee bekerfinales. In 1992 verloor Leeroy in de finale met SC Heerenveen van Ajax en in 1997 was Roda JC te sterk voor het team van trainer Foppe de Haan.
In het seizoen 1997/1998 vertrok Leeroy naar Cannes, maar na 1 seizoen keerde Leeroy weer terug naar Nederland. Bij AZ werd Leeroy kampioen van de eerste divisie en promoveerde daardoor naar de Eredivisie. Vervolgens speelde Leeroy nog 1 seizoen bij RKC Waalwijk. Na dit seizoen vertrok hij naar Oostenrijk, waar hij gedurende twee seizoenen speelde bij SC Austria Lustenau. In het seizoen 2000/2001 kwam Leeroy weer terug naar Nederland waar hij zijn profcarrière afsloot bij Heracles Almelo. Leeroy kwam 7 keer uit voor de Suriprofs.
Leeroy besloot zijn carrière voort te zetten in de voetballerij en werd trainer. Hij volgde met succes de trainerscursussen 1, 2 en 3. Ook behaalde hij zijn diploma als techniektrainer en technisch coördinator 3.
Hij begon zijn trainerscarrière bij SV Almere. Vervolgens ging hij naar Docos in Leiden waar hij technisch directeur werd. Na 3,5 jaar Docos ging hij naar FC Blauw Wit Amsterdam, waar hij eerst hoofd jeugdopleiding werd, alvorens hij trainer werd van de A1 en het eerste elftal.  Met de A1 werd hij 3 keer achter elkaar kampioen. Na deze succesvolle periode ging Leeroy naar Zeeburgia waarmee hij kampioen werd met het tweede elftal. Dit seizoen is Leeroy trainer van DWV. Sinds mei 2013 is Leeroy werkzaam bij FDS als spelersbegeleider.

terug naar overzicht