Lex Immers betuigt spijt

Lex Immers betuigt spijt

Na de 3-2 overwinning van ADO Den Haag op Ajax afgelopen zondag heeft onze FDS'er, Lex Immers, zich in besloten kring laten meeslepen in de euforie van het moment. Immers heeft aangegeven zich op dat moment niet bewust te zijn van de impact die zijn uitlatingen zouden hebben en is geschrokken van de beelden die hij op youtube heeft teruggezien:

"Ik heb er echt heel veel spijt van van wat er afgelopen zondag na de wedstrijd ADO tegen Ajax in het supportershome is gebeurd. Dat meen ik echt. Met 'joden' heb ik alleen 'Ajax' bedoeld. Ik realiseer mij nu hoe kwetsend de liederen die toen ook door mij gezongen zijn, kunnen zijn voor de joodse bevolkingsgroep in ons land. Met de hand op mijn hart zweer ik dat ik dat niet zo bedoeld heb. Hierbij bied ik daarvoor nogmaals mijn excuses aan. Ik ben ontzettend dom geweest door mij te laten meeslepen met de vreugde van dat moment. Ik schaam mij daar diep voor. Als profvoetballer heb je een voorbeeldfunctie en ik heb onbedoeld wel een heel slecht voorbeeld gegeven. Ik kan dat helaas niet terugdraaien.", aldus een geschrokken Immers.

FDS merkt in dat verband op dat het misschien nu eens een goed moment is om een goede inhoudelijke discussie te voeren over het gebruik van de naam van een bevolkingsgroep als geuzennaam.

terug naar overzicht