Maceo Rigters blijft positief

Maceo Rigters blijft positief

Met zijn puike optreden op het jeugd-EK van 2008 verdiende Maceo Rigters een toptransfer naar Premier League-club Blackburn Rovers.Ondanks dat de spits de afgelopen periode dicht tegen het basiselftal aan zat en diverse keren op de bank zat bij het eerste elftal wilde Rigters graag meer aan spelen toekomen en zich laten verhuren.

Het Schotse Kilmarnock leek Rigters daarin de helpende hand te bieden. De aanvaller had zich al helemaal voorbereid op een avontuur in Schotland en in eerste instantie wilde ook Blackburn Rovers graag meewerken. Maar zijn werkgever Blackburn Rovers moest helaas vlak voor het verstrijken van de transferdeadline een streep zetten door de verhuurperiode van een half jaar.
Blackburn wilde het seizoen afmaken met vier spitsen en aangezien de andere Blackburn spits Benni Mc Carthy op het laatste moment naar West Ham United trok, kon Rigters een uitleenperiode vergeten. “Op weg naar het kantoor van de manager kwam ik Benni op de gang tegen, toen had ik al een vermoeden. Ik had heel graag naar Kilmarnock gegaan, want ik moet speelminuten gaan maken. Ik had een goed gesprek met de manager van Kilmarnock en de club maakte een hele positieve indruk op mij. Het streelt wel een beetje dat Blackburn me niet zomaar laten gaan. Ik zie het als een positief signaal.”
De laatste tijd gaat het goed met de FDS'er bij Blackburn. In het tweede elftal speelde Rigters een aantal goede wedstrijden, scoorde regelmatig waardoor Sam Allardyce hem weer meenam met het eerste elftal.
Rigters, die eerder op huurbasis bij Norwich City en Barnsley speelde, blijft hoopvol dat zijn situatie veranderd. “Ik geloof in mezelf. Ik voel me goed in de groep. Blackburn is een prima club en de manager heeft me aangegeven dat ik goed bezig ben. Ik hoop snel meer speeltijd in het eerste te krijgen. Ik ben net 26 jaar geworden en ik moet spelen. Lukt het nu niet, dan zeker volgend seizoen”.
terug naar overzicht