Maceo Rigters naar Gold Coast United

Maceo Rigters naar Gold Coast United

FDS'er Maceo Rigters gaat aan de slag bij de Australische hoogvlieger Gold Coast United.
Rigters begon zijn loopbaan in het seizoen 2003-2004 bij SC Heerenveen. De geboren Amsterdammer kwam via FC Dordrecht terecht bij NAC Breda. In 2007 werd hij met Jong Oranje Europees kampioen en werd hij bovendien topscorer van het toernooi. Die prestaties leverden hem een transfer op naar Blackburn Rovers wat uitkomt in de Engelse Premiership. In vier seizoenen verhuurde de Premier League-club hem ook aan Norwich City, Barnsley en Willem II.

Rigters was bij Blackburn Rovers in het bezit van een aflopend contract. De aanvaller had al in een vroeg stadium aangegeven graag weer in het buitenland te willen voetballen. "Dat heb ik geweten", grijnst Maceo Rigters. "De afgelopen weken hebben ik contract besprekingen gehad met Spartak Nalchik (Rusland), Aberdeen (Schotland) en Wellington Phoenix (Nieuw-Zeeland), maar uiteindelijk is mijn definitieve bestemming Gold Coast United geworden. Simpel, de ambitieuze plannen van de club spraken me aan en een mooie bijkomstigheid is dat het leven hier fantastisch is. Surfers Paradise is een geweldige omgeving. Ik heb ook informatie ingewonnen bij Peter Jungschläger, een andere FDS'er, die was erg positief".

De 27-jarige Amsterdammer, voor het laatst actief als huurling bij Willem II, komt terecht bij de Australische nummer vier van afgelopen seizoen. Rigters komt daar dus onder andere de Nederlanders Peter Jungschläger (FDS) en Paul Beekmans tegen. Rigters heeft een overeenkomst voor één seizoen.
.
"Van zijn landgenoten bij Gold Coast heb ik goede verhalen over Maceo gehoord", reageert hoofdcoach Miron Bleiberg enthousiast. "Rigters heeft in zijn eerste twee wedstrijden, vlak na het tekenen van zijn contract, duidelijk laten zien dat hij voor ons een zeer goede speler gaat worden."

terug naar overzicht