Maceo Rigters op huurbasis van Blackburn Rovers naar Willem II

Maceo Rigters op huurbasis van Blackburn Rovers naar Willem II

FDS'er Maceo Rigters keert na drie jaar terug op de Nederlandse velden. De aanvaller zal de rest van het seizoen op huurbasis uitkomen voor Willem II. Rigters verhuisde in 2007 van NAC Breda naar de Engelse Premiershipclub Blackburn Rovers. Als huurling kwam hij in actie voor Norwich City en Barnsley.

In juni 2007 nam Rigters met Jong-Oranje deel aan het Europees Kampioenschap onder de 21 jaar. Het aanvalskoppel bestaande uit Maceo Rigters en Ryan Babel werd erg succesvol op het Jeugd-EK. Rigters had met zijn doelpunten een belangrijk aandeel in de overwinningen tijdens de poulewedstrijden, waardoor Nederland zich plaatste voor de halve finales en automatisch een startbewijs voor de Spelen verkreeg. In de halve finale tegen Engeland (1-1) hield Rigters Nederland in de race voor de finale, door één minuut voor tijd een belangrijk doelpunt te maken uit een prachtige omhaal. Uiteindelijk wist Nederland, na de strafschoppenserie (13-12), zich te plaatsen voor de finale. Nederland won in de finale tegen Servië (4-1) en Rigters scoorde wederom een doelpunt. Hierdoor kroonde hij zich, met 4 doelpunten, tot topscorer van het toernooi. Samen met teamgenoten Royston Drenthe, Gianni Zuiverloon en Hedwiges Maduro werd Rigters opgenomen in de uiteindelijke UEFA Dreamteam van het toernooi.

De laatste dagen voor het sluiten van de transferwindow waren hectisch voor de aanvaller van Blackburn Rovers. “Ik hoorde pas een paar dagen geleden dat ik toch op huurbasis mocht vertrekken. Dat had ik eigenlijk al niet meer verwacht omdat ik een goede voorbereiding achter de rug heb bij de Rovers. Dat bleek vervolgens ook wel aan het aantal clubs die belangstelling toonde de laatste dagen. Ik kon naar Cyprus, Spanje en diverse Engelse clubs wilde me graag huren. Echter op het laatste moment kwam Willem II in beeld omdat spits Frank Demouge plotsklaps was vertrokken naar FC Utrecht. Toen wist ik genoeg en hebben we de zaak razendsnel kunnen afhandelen met Willem II. Willem II is een mooie club die een lastige periode achter de rug heeft. Ik wil er alles aan doen om ze te helpen de weg naar boven in te slaan. En dat gaat ons lukken”, besluit hij.
terug naar overzicht