Mitchell Piqué wil graag kampioen worden met Willem II

Mitchell Piqué wil graag kampioen worden met Willem II

FDS'er Mitchell Piqué vervolgt zijn loopbaan bij Willem II waar hij vandaag een tweejarige overeenkomst ondertekent.

Piqué kwam vorig seizoen uit voor ADO Den Haag en had zijn zinnen gezet op een buitenlandse club. Een proefperiode bij het Schotse Kilmarnock mondde uit in een aanbieding voor Piqué maar tot een akkoord kwam het uiteindelijk niet. Afgelopen week liep de linksback nog stage bij het Engelse Preston North End maar uiteindelijk viel de keuze toch voor Willem II. Pique speelde inmiddels 246 competitiewedstrijden voor Ajax, FC Twente, Cambuur Leeuwarden, Excelsior en ADO Den Haag.

De linksback ziet een terugkeer naar de Jupiler League niet als een degradatie. 'Helemaal niet, de afgelopen periode heb ik in de keuken gekeken in Schotland en Engeland, twee fantastische voetballanden. Ik ben daar geweldig opgevangen en de mensen daar waren goed voor mij. Preston was ook echt een mooie ervaring'.

Teruggekomen in Nederland besloot Piqué echter toch te kiezen voor Willem II. "Willem II is een mooie club. Ik heb zeer goede gesprekken gehad met Marc van Hintum en trainer Jurgen Streppel. Zij hebben mij echt weten te overtuigen. In eerste instantie had ik mijn zinnen gezet op het buitenland of in de Eredivisie blijven maar uit het feit dat Willem II mij direct een tweejarige aanbieding heeft gedaan spreekt bijzonder veel vertrouwen. Dat sprak mij enorm aan en ik wil wel een keertje kampioen worden, daar ga ik echt alles aan doen', vervolgt Piqué. 'Dat wordt trouwens niet makkelijk. Jupiler League-voetbal is totaal andere koek en ook Willem II zal daar aan moeten wennen.'

terug naar overzicht