Mooi debuut voor FDS’er Henk Dijkhuizen in Sparta 1

Mooi debuut voor FDS’er Henk Dijkhuizen in Sparta 1

Afgelopen vrijdag maakte FDS'er Henk Dijkhuizen zijn debuut in het eerste elftal van Sparta Rotterdam in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. De verdediger en aanvoerder uit de A1 van Sparta Rotterdam maakte een goede indruk en kreeg de dagen erna veel positieve reacties. Zo schreef het AD: 'Alle lof voor debuut van brutale Henkie' en 'Dijkhuizen lichtpunt Sparta bij 1-1 tegen Helmond'. Ook werd de pas 18-jarige direct verkozen tot RTV Rijnmond Speler van de Week en stond de Spartaan in het Sterrenteam van de Voetbal International.

Dijkhuizen was dan ook maar wat blij zijn debuut te mogen maken als rechtsback in het eerste elftal van Sparta Rotterdam. "Dit was een mooi debuut," aldus een enthousiaste Dijkhuizen. "Jammer van het gelijkspel, maar ik hou hier een goed gevoel aan over. Ik kon lekker vrijuit voetballen. Nee, ik was niet zenuwachtig. Dat ligt denk ik aan mijn karakter. Ik neem het allemaal heel nuchter op. Alleen toen ik het veld op kwam, kriebelde het even. Het gaf mij vooral vleugels, vooral toen mijn naam door de stadionspeaker werd omgeroepen, dat gaf mij een heel trots gevoel".
Eenmaal aan het duel begonnen genoot de Scheveninger vooral van het bijna uitverkochte stadion voor ruim 10.000 toeschouwers. "Aan het eind van de wedstrijd hoorde ik het publiek zelfs mijn naam scanderen. Daar doe je het allemaal voor. Ja, dit smaakt naar meer. Ik zal er alles aan doen om erin te blijven.".

Ook trainer Jan Everse was tevreden over het debuut van Henk Dijkhuizen. "Ik heb tegen Helmond Sport een uitstekende rechtsback bij Sparta gezien. Hij is de beste die we dit seizoen op deze positie hebben gehad. Ik heb hem bijna geen fouten zien maken".
Toch blijft Henk Dijkhuizen zelf nuchter en reëel. "Het belangrijkste, en tegelijk ook het moeilijkste, is het zo snel mogelijk aanhaken bij het eerste en bij de groep te blijven. Ik blijf keihard werken en laat het allemaal over mij heen komen, stap voor stap wil ik mijn doelen bereiken. Ik krijg de steun en het vertrouwen van trainer Jan Everse, die het toch maar even durft om iemand uit de A1 van Sparta Rotterdam in één keer in het eerste elftal te zetten, dat geeft je als speler een enorme boost. Het zelfde voor mijn vader en moeder die altijd en overal langs de kant staan en me altijd volledig hebben gesteund".

terug naar overzicht