Nieuw contract voor Ola John bij FC Twente

Nieuw contract voor Ola John bij FC Twente

FDS'er Ola John verlengde deze week zijn contract bij FC Twente tot medio 2014. De 18-jarige jeugdinternational kwam in 2002 bij de voetbalacademie van FC Twente en begon bij aanvang van het seizoen in de A1 van FC Twente maar heeft inmiddels al zijn debuut gemaakt in het eerste elftal van de kampioen van Nederland.

John debuteerde in september voor de hoofdmacht van FC Twente in het bekerduel met Capelle. Ook speelde hij al twee competitiewedstrijden en een bekerwedstrijd en zat hij op de bank tijdens de Champions League-wedstrijden tegen Internazionale (uit), Werder Bremen (uit) en Tottenham (thuis). De 18-jarige aanvaller behoort ook tot de selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar.

John stond in de belangstelling van meerdere topclubs, maar koos ervoor in Enschede te blijven. ,,Ik ben er erg trots op dat ik dit contract kan ondertekenen. FC Twente heeft vertrouwen in mij en ik voel mij hier op mijn gemak. Ik heb in de jeugd van FC Twente een fijne tijd beleefd. De laatste tijd zit ik regelmatig bij de eerste selectie en ik hoop er natuurlijk op dat ik uiteindelijk een basisspeler wordt.

Het laatste half jaar gaat het bijzonder voortvarend en snel allemaal”, zegt John. ,,Er zit een duidelijke stijgende lijn in en ik mag ruiken aan het grote werk. Ik merk dat er bij het eerste elftal meer druk bij komt kijken en dat is even wennen. Maar ik ben nog jong en leer hier veel van. Het is geweldig dat ik als A-junior op dit moment dat allemaal mag meemaken, nu gaat het beginnen en moet er ik alles aan doen om erbij te blijven.”

terug naar overzicht