Peter Jungschläger kiest voor avontuur in Australië bij Gold Coast United

Peter Jungschläger kiest voor avontuur in Australië bij Gold Coast United

FDS'er Peter Jungschläger speelt komend seizoen in Australië. De middenvelder was transfervrij en heeft een contract getekend bij Gold Coast United.
De 27-jarige middenveder speelde de afgelopen drie seizoenen voor De Graafschap, afgelopen seizoen kwam hij 31 competitieduels in actie voor de club uit Doetinchem.

Hoofdtrainer Miron Bleiberg is tevreden met het aantrekken van Jungschläger. "Spelers van zijn leeftijd, die in een eerste team hebben gespeeld in een grotere Europese competitie, zijn niet vaak beschikbaar voor Hyundai A-League-clubs. Vooral niet als ook andere Europese clubs ze proberen aan te trekken. Daarmee rekening houdend maakt het ons blij en enthousiast dat deze deal is afgerond."
"Dat hij afgelopen seizoen slechts drie duels heeft gemist zegt veel over kwaliteit", vervolgt Bleiberg zijn verhaal. "Hij kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten, daardoor brengt hij veel flexibiliteit in de ploeg."

Jungschläger zelf is ook erg content met de overgang naar het prachtige Gold Coast in Australië. "Ik had een concrete aanbieding op zak van een club uit Duitsland en Kazachstan. Toen Gold Coast United uit Australië met haar voorstel en verhaal kwam was ik direct verkocht. Het is een mooie club die professioneel gerund wordt, en de omgeving is natuurlijk fantastisch. De afgelopen dagen hebben we alles uitgezocht en diverse Nederlanders gesproken die allemaal erg enthousiast waren over de club en omgeving. Ik ga samen met mijn vrouw Stephanie en zoon Dion naar Australië. We hebben er verschrikkelijk veel zin in en gaan er zeker iets moois van maken."


terug naar overzicht