PSV verlengt met ‘toekomstig eerste doelman Jeroen Zoet’

PSV verlengt met ‘toekomstig eerste doelman Jeroen Zoet’

PSV heeft het contract van doelman Jeroen Zoet opengebroken en verlengd tot de zomer van 2014. De FDS'er, die komend seizoen verhuurd wordt aan RKC Waalwijk, zette maandag zijn handtekening.

De Eindhovenaren hebben veel vertrouwen in de twintigjarige doelman. De club handelde daardoor snel en legde de getalenteerde goalie langer vast. "In de toekomst zien we hem graag in PSV 1. Het was belangrijk om hem te verlengen, Jeroen is één van de meest talentvolle keepers van Nederland. Voor hem volgt nu een belangrijk jaar", zegt technisch directeur Marcel Brands op de website van de club. "Ik vond het een moedige keus dat hij voor RKC koos, het zal een goede les voor hem worden. Het belangrijk was dat hij onder druk gaat spelen. RKC wilde hem heel graag hebben en deed daar ook alles aan. Het ging er vervolgens om wat Jeroen zelf wilde, voor ons was het niet doorslaggevend dat hij in de Eredivisie zou keepen. Maar dadelijk staat hij wel in een vol Philips Stadion, een volle Kuip en een volle Arena. Dat is goed voor zijn ontwikkeling."

"Ik ben erg blij met deze verlenging. Mijn eerste doel is nu om bij RKC Waalwijk zoveel mogelijk te leren. Ik wil daar het liefst 34 wedstrijden keepen en alles meemaken. Samen met de club zullen we doelstellingen opstellen om er het maximale uit te halen", aldus Jeroen Zoet.
"Ik zie het als een grote uitdaging om een jaar in de Eredivisie te spelen en samen te werken met keeperstrainer Ed de Goey, die als oud-international en op hoog clubniveau heel veel ervaring heeft. Ik heb er heel veel zin in en kijk er naar uit om straks hier te spelen."

terug naar overzicht