Rigters wint gouden schoen op EK en krijgt uitverkiezing van UEFA voor Dreamteam

Maceo Rigters heeft direct na de gewonnen finale van Jong Oranje op het EK de gouden schoen mogen ontvangen van de UEFA. Na de finale tegen Jong Servië mag de spits van Jong Oranje zich topscorer van het toernooi noemen. Rigters sluit het EK af met hetzelfde aantal goals als Klaas-Jan Huntelaar vorig jaar. Rigters is met zijn vier doelpunten één van de ontdekkingen van het afgelopen EK. Tevens is Rigters gekozen door de UEFA in het Dreamteam met de beste spelers van het EK Onder -21.
De aanvaller van NAC Breda dankt zijn uitverkiezing mede omdat hij als enige twee keer de trofee voor man van de wedstrijd in ontvangst mocht nemen.
Maceo Rigters won dus al twee keer eerder in het toernooi een bokaal, die van Man of the Match. Maceo Rigters: "Die prijzen waren voor mijn moeder en dochter van anderhalf. Maar mama mag een nog mooier kleinood tegemoet zien: de gouden schoen voor de topscorer van het toernooi.". Foppe de Haan gaf eveneens aan dat Rigters hem heeft verbaasd dit toernooi. ,,Hij heeft een ongelooflijke ontwikkeling doorgemaakt in een paar weken”, aldus de coach van Jong Oranje. ,,Daar doet een andere speler een heel jaar over. Er is begrijpelijk veel aandacht voor hem van clubs. Als hij een klapper kan maken, moet hij dat doen. Hij verdient het.”

terug naar overzicht