Robert Braber maakt indruk bij het Duitste FC Ingolstadt

Robert Braber heeft in een testwedstrijd bij het Duitse FC Ingolstadt een uitstekende indruk achtergelaten. De Nederlandse spits trof in het duel maar liefst zeven maal doel.
FC Ingolstadt oefende zondag tegen SV Manching. Het duel eindigde in een 8-0 overwinning voor de bezoekende partij. Maar liefst zeven doelpunten en een assist kwamen op naam van Braber, die in Duitsland probeert zijn carrière van een vervolg te voorzien. Ook trainer Horst Köppel van FC Ingolstadt was onder de indruk van de aanvaller. Trainer Koppel: "Hij was bij de conditietesten al bijzonder sterk en liet eerder deze week op de trainingen al een uitstekende indruk achter. Ik heb zelden test spelers gezien die twee zuivere hattricks hebben gemaakt. Hij is een interessante speler met wie we zeker verder willen."

Braber, die de afgelopen seizoenen uitkwam voor Excelsior, is in Rotterdam in het bezit van een aflopend contract. Hoewel Excelsior te kennen gaf graag door te willen met Braber, heeft de spits andere plannen. Momenteel probeert hij in Duitsland aan de bak te komen. Ingolstadt, eigendom van autobedrijf Audi, kwam het afgelopen seizoen uit in de 2. Bundesliga. Een zeventiende eindklassering betekende echter het einde van de club op het tweede niveau in Duitsland. Later staat er voor Braber (26) ook nog een proefperiode bij Union Berlin op het programma.
terug naar overzicht