Scorende FDS’er Maceo Rigters maakt indruk bij Gold Coast United

Scorende FDS’er Maceo Rigters maakt indruk bij Gold Coast United

Gold Coast United, de club van de Nederlandse FDS'ers Maceo Rigters en Peter Jungschlager, boekte zondag zijn eerste overwinning van het seizoen. Maceo Rigters was een van de drijvende krachten bij de Australische club.

Rigters kwam na een tijdelijke verblijf bij Willem II afgelopen zomer terecht bij Gold Coast United. De 27-jarige aanvaller vond na het aflopen van zijn contract bij Blackburn Rovers onderdak bij de club van landgenoten Peter Jungschläger en Paul Beekmans.
De aanvaller stond noodgedwongen bij de eerste twee duels aan de zijlijn. Door problemen met zijn visum kon hij niet in actie komen voor Gold Coast United. Maar binnen de lijnen laat hij zich inmiddels niet onbetuigd, met zondag zijn eerste treffer in Australische dienst tot gevolg. In diverse Australische media werd vol lof geschreven over Rigters.

Rigters opende tegen Newcaste Jets na twaalf minuten de score. Het bleek de opmaat voor een 3-1 overwinning, waardoor Gold Coast United na vier duels de vijfde plaats inneemt. Helemaal tevreden was hij niet. 'Als mijn schoten iets beter waren, dan had ik misschien twee, drie keer gescoord. Maar laten we het positief zien. Volgende week heb ik de kans het beter te doen.'

'Ik heb een hard schot. Dus als ik de ruimte krijg, dan schiet ik. Je hoeft ook niet door te gaan met combineren totdat de bal in het doel ligt zoals Brisbane Roar', zei Rigters met een knipoog naar de rivaal van Gold Coast United

terug naar overzicht