Spelers FDS geselecteerd voor Oranje onder 17, 18 en 19

Spelers FDS geselecteerd voor Oranje onder 17, 18 en 19

Maar liefst vijf jeugdspelers van Fair Deal Sportsmanagement zijn deze week geselecteerd voor vertegenwoordigende elftallen. Zo zijn de FDS'ers Ola John en Renze Fij geselecteerd voor Oranje onder 19, Joey Pelupessy en Cas Peters zijn geselecteerd voor Oranje onder 18 en is Boy de Jong geselecteerd voor Oranje onder 17.

Oranje onder 19 reist allereerst af naar Viterbo, waar op donderdag 24 maart om 11.00 uur de aftrap is van het duel met de leeftijdsgenoten uit Italië. Stadio Communale Enrico Rocchi vormt het decor. Vijf dagen later, op dinsdag 29 maart, staat de wedstrijd tegen Engeland onder 19 op het programma. Het startsignaal hiervoor - op Sportpark Putter Eng, het terrein van SDC Putten - klinkt om 18.00 uur. Het treffen met Engeland is de laatste officiële testcase op weg naar de tweede en beslissende EK-kwalificatieronde, ofwel Eliteronde. Hierin moet Nederland het opnemen tegen Israël, gastland Tsjechië en Rusland. Deze wedstrijden staan in de agenda op respectievelijk 19, 21 en 24 mei. Het team voor spelers geboren op of na 1 januari 1992 hoopt zich te kunnen presenteren op het Europees kampioenschap voor spelers onder 19 jaar, van 20 juli tot en met 1 augustus 2011 in Roemenië. Onder 19 moet daarvoor als eerste eindigen in de Eliteronde. De formatie van Van Zwam dankt de aankomende ontmoetingen met Israël, Tsjechië en Rusland aan voortvarende optredens, in oktober vorig jaar, in ronde één. Hierin hadden Slovenië en Slowakije met 2-0 het nakijken, Malta met 3-0. Naast deze kwalificatiewedstrijden speelde Onder 19 dit voetbaljaar ook al andere oefeninterlands; tegen Duitsland (thuis, 2-2), Griekenland (uit, 3-1 verlies) en Frankrijk (uit, 1-1).

Oranje onder 18 speelt twee wedstrijden de komende periode. Op het terrein van vv Bennekom – Sportpark Eikelhof – klinkt op donderdag 24 maart het allereerste fluitsignaal om 18.00 uur tegen Slovenië. Vijf dagen later volgt de uitwedstrijd tegen Polen. De aftrap hiervan, op dinsdag 29 maart in Stadion LKS Lomza in Lomza, is om 17.30 uur.

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar neemt van 24 tot en met 29 maart deel aan de eliteronde van de EK-kwalificatiereeks. Donderdag 24 maart om 19.00 uur opent Onder 17 het minitoernooi met een wedstrijd tegen Oostenrijk in Barendrecht. Twee dagen later, op zaterdag 26 maart, is Kroatië om 16.00 uur de tegenstander op het Rotterdamse sportcomplex Varkenoord. Daar vindt dinsdag 29 maart ook het laatste groepsduel met Portugal plaats (aftrap 19.00 uur). Alleen de winnaars van de in totaal zeven groepen van de eliteronde plaatsen zich voor het Europees kampioenschap, dat van 3 tot en met 15 mei wordt gespeeld in Servië. Het gastland is direct geplaatst voor de eindronde. Onder 17 kwalificeerde zich in oktober 2010 als groepswinnaar voor de eliteronde. In San Marino liet de ploeg van Albert Stuivenberg Oekraïne, Letland en het thuisland achter zich.

Wij wensen de spelers veel succes!

terug naar overzicht