Topschutter Johan Voskamp verkast naar Poolse nummer twee

Topschutter Johan Voskamp verkast naar Poolse nummer twee

FDS'er Johan Voskamp komt de komende drie seizoenen uit in de Poolse Ekstraklasa. De aanvaller van Sparta Rotterdam tekende een driejarig contract bij de nummer twee van Polen en Europa League-deelnemer Slask Wroclaw. In het afgelopen seizoen maakte Voskamp 29 treffers in 31 optredens waardoor Voskamp de Gouden Stier won voor de "Topscorer van de Jupiler League". Voor zijn periode bij Sparta kwam de aanvaller uit voor Helmond Sport, Excelsior en RKC Waalwijk.

Slask timmert de laatste jaren aan de weg in Polen. In 2007 liet de club een fonkelnieuw stadion bouwen, dat plaats biedt aan 42 duizend toeschouwers. Vorig jaar stond Voskamp nog in de belangstelling van een aantal buitenlandse clubs, maar de aanvaller verruilde Helmond Sport destijds voor Sparta.
Voskamp is dolblij met zijn transfer naar de ambitieuze Poolse club. 'Het is allemaal heel snel gegaan. Vorige week zaterdag hoorde ik pas voor het eerst van de interesse, maandagavond was de transfer definitief en dinsdag zat ik al op trainingskamp in Kroatië.
'Ik heb al met de trainer (Orest Lenczyk, FDS.) gesproken', aldus de FDS'er. 'Ik heb hem verteld dat ik mij het lekkerst voel als diepe spits. Daar liggen mijn kwaliteiten. Dicht bij het zestienmetergebeid van de tegenstander.'

Voordat Voskamp definitief de knoop doorhakte, zocht hij contact met een landgenoot. Robert Maaskant, trainer van de Poolse kampioen Wisla Kraków, overtuigde de aanvaller. 'Ik heb een halfuur met hem aan de telefoon gezeten. Dat was een heel positief gesprek. Maaskant vertelde dat in Nederland bij veel mensen een verkeerd beeld bestond van het land. In het Poolse voetbal heb je het beter dan veel mensen denken. En gelukkig zag mijn vriendin dit avontuur ook zitten. Wroclaw is een leuke stad, erg in opkomst. Wroclaw is één van de speelsteden tijdens het EK 2012 in Polen en Oekraïne'.

Bij zijn nieuwe werkgever heeft Voskamp over luxe niet te klagen. Slask nadert de voltooiing van de nieuwe thuisbasis, die plaats gaat bieden aan liefst 45.000 mensen. 'Over een paar maanden is het stadion klaar. Ik heb al wat foto’s gezien. Het ziet er schitterend uit. Alles is hier super-de-luxe. Je ziet dat niet alleen aan het stadion, maar ook aan de spelersbus en de hele uitstraling van de club.'

Behalve de belangstelling van Slask Wroclaw was er meer interesse voor de topschutter van De Kasteelclub. 'Er was inderdaad belangstelling vanuit het buitenland. Sparta wilde mijn contract openbreken, maar kon het vertrek door een clausule in mijn contract niet tegenhouden. Tegen deze aanbieding konden ze niet op. Dit is zowel een sportieve als financiële vooruitgang.' Wel vertrekt Voskamp met een zwaar hart bij Sparta. 'Er ontstaat iets moois op Het Kasteel met de nieuwe technische staf en Wiljan Vloet als directeur", aldus de spits.

terug naar overzicht