Toptransfer voor FDS’er John Verhoek naar Stade Rennes

Toptransfer voor FDS’er John Verhoek naar Stade Rennes

John Verhoek vervolgt zijn voetballoopbaan bij de Franse topclub Stade Rennes. De 21-jarige spits van FC Den Bosch doorstond de medische keuring en ondertekende een contract voor 4,5 jaar bij de huidige nummer twee uit de Franse voetbalcompetitie. FC Den Bosch en Stade Rennes bereikten eerder al overeenstemming over de transfersom. Verhoek maakte tijdens de eerste seizoenshelft in de Jupiler League indruk met zijn twaalf doelpunten in achttien wedstrijden en won de `Bronzen StierĀ“ voor beste speler.

De spits is dolgelukkig met zijn mooie transfer.,,Ik kwam het stadion binnen en wist niet wat ik zag. Het grappige is dat ik altijd had gezegd: ik wil overal voetballen, behalve in Frankrijk. Maar wat ik nu meemaak, is onvoorstelbaar. Alles is hier top. De club heeft enorme ambities, doet mee in de top en de Fransen vinden het heel bijzonder dat de club mij heeft ontdekt in de Jupiler League.'' aldus de Hagenaar die ook naar een Duitse en Engelse club kon overstappen.
Stade Rennes heeft de FDS'er diverse malen bekeken in Nederland en weet precies wat het wil met John Verhoek. Verhoek: ,,Ik heb bij Stade Rennes gesproken met de trainers, directeur en scout. Zij hebben een perfect beeld van mij en weten in detail wat ik kan en waarin ik me moet verbeteren. Duidelijk was ook direct dat mijn komst zeer breed gedragen wordt binnen de gehele club. Iedereen was enthousiast. Stade Rennes heeft nu een aantal seizoenen achter elkaar de prijs voor het beste jeugdinternaat gewonnen en wordt in heel Europa geroemd om zijn enorme transfers en ontwikkeling van jonge spelers naar topspelers. Tijdens de perspresentatie wist ik niet wat er gebeurde, het leek wel alsof David Beckham was binnengekomen zoveel pers was er afgekomen op de presentatie".

Toch blijft de Hagenaar nuchter onder alle belangstelling. Verhoek: ,Allemaal leuk en aardig dit maar ik wil hier de komende jaren spelen en er echt een succes van maken en beter worden, daar gaat het om. De spelersgroep heeft me fantastisch opgevangen, nu gaat het beginnen!"

terug naar overzicht