Virgilio Teixeira keert terug bij ADO Den Haag

Na een periode van negen seizoenen keert Virgilio Teixeira terug bij ADO Den Haag. De residentieclub bereikte met RKC Waalwijk een akkoord over de transfer van de 33-jarige centrumverdediger. Teixeira tekent, die nog een tot 2008 lopende overeenkomst met de Brabantse club had, een tweejarig contract bij ADO Den Haag.

Virgilio Teixeira: "Ik vind het mooi om weer deel uit te maken van de club waar ik in 1993 mijn profcarrière ben begonnen. Na mijn vertrek heb ik altijd met veel plezier teruggekeken op mijn periode bij ADO Den Haag. Om aan de vooravond van de overgang naar het nieuwe stadion terug te keren in Den Haag, is fantastisch. Samen met mijn teamgenoten zal ik er dan ook alles aan doen om komend seizoen promotie naar de Eredivisie af te dwingen."
Peter Hofstede (technisch manager ADO Den Haag): "Met Virgilio Teixeira hebben wij de door ons gewenste linksbenige centrale verdediger weten vast te leggen. Door zijn voetbalkwaliteiten en ruime ervaring kan hij leiding geven aan de defensie en een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van onze doelstelling." Virgilio Teixeira maakte op 27 februari 1993 zijn debuut voor ADO Den Haag in de uitwedstrijd tegen RBC. Daarna volgde voor de verdediger nog vijf volledige seizoenen in de Haagse hoofdmacht. Tot zijn vertrek naar RKC Waalwijk in 1998 speelde Teixeira 115 duels voor ADO Den Haag en FC Den Haag. Gedurende zijn negenjarige dienstverband bij de Waalwijkse club kwam de Hagenaar 161 keer in actie.

terug naar overzicht