Wesley had een droom, maar kiest toch voor persoonlijk welzijn en geluk

Wesley had een droom, maar kiest toch voor persoonlijk welzijn en geluk

Wesley Verhoek heeft het afgelopen seizoen bij ADO Den Haag een reeks goede wedstrijden afgewerkt. Als speler is hij in dat seizoen enorm gegroeid. Wesley wilde dan ook zijn geluk wel eens elders beproeven. Na diverse gesprekken te hebben gehad met een aantal zaakwaarnemers heeft hij zich in en na overleg met zijn familie aangesloten bij zijn nieuwe zaakwaarnemer, Stichting Fair Deal Sportmanagement (FDS). Wesley had op dat moment al enige tijd gebroken met zijn vorige zaakwaarnemer.

Wij zijn direct voor hem aan de slag gegaan. Wesley apprecieerde dat zeer. Dankzij de inspanningen van FDS kon Wesley ineens kiezen uit een aantal binnen- en buitenlandse clubs. Naar Nottingham Forest wilde hij het liefst. Voetballen in de UK was namelijk altijd al zijn droom geweest en door over te stappen naar Nottingham Forest hoopte hij dat deze droom in vervulling ging. Hij zag deze club ook als een goede springplank naar de topclubs in de Premier League. Het feit dat ook Steve McLaren de nieuwe hoofdtrainer bij Nottingham Forest was geworden en hem als de versterking zocht waarnaar hij opzoek was, sprak hem ook zeer aan. Om de droom van Wesley in vervulling te laten gaan, moest er door FDS stevig onderhandeld worden met ADO en met Nottingham Forest. ADO Den Haag had namelijk een veel hogere transfersom in gedachten dan Nottingham Forest aan ADO Den Haag wilde betalen. Begin augustus kwam er echter een doorbraak en kwam er een akkoord met ADO De Haag.

Dat akkoord werd overigens ernstig bemoeilijkt door het feit dat de vorige zaakwaarnemer van Wesley als extra, dat wil zeggen, bovenop zijn normale commissie, een transferaandeel van 10% had bedongen over de transfervergoeding die ADO bij een eventuele transfer zou ontvangen.
Enige dagen later bereikte FDS ook een persoonlijk akkoord met Nottingham Forest. Voor Wesley betekende dat een aanzienlijke sportieve en financiƫle verbetering.
Alles was dus rond. Het enige voorbehoud dat gemaakt werd, is dat Wesley na het bezoek aan de club en de plaats nog steeds een goed gevoel bij zijn keuze zou hebben. Wesley is namelijk een gevoelsmens en als zijn gevoel niet juist is, dan kan hij niet presteren.
Op 8 augustus jl. werd er dan ook door Wesley, FDS en een aantal familieleden van Wesley afgereisd naar de East Midlands. Eenieder, waaronder ook Wesley, was onder de indruk van het onthaal door Nottingham Forest en van de club zelf. Diezelfde avond begon Wesley echter te twijfelen en vroeg Wesley zich af of hij dat alles wel wilde en of hij niet liever in Den Haag wilde blijven. Er is vervolgens veel gesproken en na een nachtje slapen heeft Wesley de knoop definitief doorgehakt en ons meegedeeld dat hij de overstap naar Nottingham Forest op persoonlijke gronden niet wilde maken.

Wij als FDS hebben dat besluit van Wesley -wij kunnen ook niet anders- gerespecteerd, omdat het welzijn en geluk van onze spelers voor ons het belangrijkste is. Wij hebben ook zeer gewaardeerd, waarop Wesley zijn besluit naar de pers heeft gecommuniceerd, eerlijk en zonder er doekjes omheen te winden.

Klaus Vink
Voorzitter FDS

terug naar overzicht