Westlands tandem belangrijk voor Sparta Rotterdam

Westlands tandem belangrijk voor Sparta Rotterdam

Het Westlandse duo, Johan Voskamp en Michiel van den Berg, heeft afgelopen weekend direct zijn visitekaartje afgegeven. In de bizarre thuiswedstrijd tegen Almere City die met 12-1 gewonnen werd, waren de FDS-ers gezamenlijk liefst 14(!) keer betrokken bij een doelpunt.

Lierenaar Voskamp maakte zijn debuut voor Sparta, scoorde meteen acht keer en was één keer de aangever. Naaldwijker Van den Berg gaf liefst vijf maal de beslissende pass en, toeval of niet, alle keren op zijn regiogenoot Voskamp. Daarmee scherpte Voskamp het eerste divisie-record van Ugur Yildirim en Jerry Taihuttu, beiden ooit goed voor zes doelpunten in één duel, met twee goals aan.

Voskamp, eerder in de week overgekomen van Helmond Sport, was in de eerste helft goed voor vijf treffers. Na koud vijf minuten scoorde hij met het hoofd, de 3-0 schoot hij bekeken in de rechterhoek en de 4-0, 5-0 en 6-0 volge in rap tempo. Drie minuten na de pauze ging de spits vrolijk verder, met wederom een doelpunt. Een kwartier later maakte hij 9-0, na eerst de assist van de achtste (Kevin Strootman) verzorgd te hebben. Een kwartier voor tijd was het 12-0 en daarmee de achtste voor Voskamp.

Ook voor FDS'er Michiel van den Berg was het sowieso een prima week. Hij maakte vier dagen eerder namelijk zijn officiële debuut in het betaalde voetbal tegen Go Ahead Eagles en bereidde in die wedstrijd ook al de goal van Kevin Strootman voor.
terug naar overzicht